Lahti2017 MM-kisat, 3.3.2017


Tänään se päivä sitten oli, että päästiin kisoja katsomaan. Väkeä oli aika paljon, mutta oman katselupaikan kuitenkin löysi ihan kivasti. Sää ei valitettavasti suosinut. Tuli räntää ja vettä niskaan useammankin kerran. No, aurinkokin hetken pilkisti harmaalta taivaalta, mutta enimmäkseen harmaassa kelissä, +2 C lämpötilassa. Tässä Iivo ja kumppanit tulevat stadionille.


 Tässä jo kisataan maastohiihdon 4 x 10 km miesten kisaa!  Hiihto alkoi klo 13.30.


Siinä sitä letkassa mennään!


Äärimmäisen vaikeaa oli kuvata suomalaisten hiihtoa, sillä heti alkoivat liput liehua kannustukseksi, kuten täytyikin. Minä olen vain  160 cm pitkä ja siihen sitten tyssäsi useat otokset. Ei saanut putkea suunnattua ladun suuntaan. Kuvasin 150-600mm objektiivilla, että periaatteessa olisi pitänyt saada osumia. Mitalia ei tänään irronnut.


Tuo partasuu, norjalainen Martin Johnsrud Sundby käppäili myöhemmin vastaankin ja ei oo mikään pitkä häiskä! Olisi varmaan pitänyt pyytää nimmari!


Katsojien ikähaitari oli laaja.Yhdistetyn  parisprintin mäkiosuus alkoi klo 16. Ehdimme juuri käydä pikaisesti syömässä ja sitten mäkimonttuun!  Jokainen hyppääjä kuvattiin hypyn jälkeen ja kasvot näkyivät isolla screenillä.


Tämä kisa tuntui loppuvan melkein siinä kun se alkoikin!


Leppoisan näköistä kyytiä tuollaisessa tuolihississä, mutta lapsena tuo oli minulle jotenkin suuri kauhistus!


Ei mitenkään loisteliaita hyppykuvia saanut. Tässä nyt pari.


Kyllästyin aika pian hyppyjen kuvaamiseen, sillä kaikki otokset näyttivät aika samoilta.


Putki harhaili milloin mihinkin!


Kuvasinkin hieman yleisöä seuraavaksi.
Ruotsalaisia ja norjalaisia oli tosi paljon tullut paikalle. Yleisössä kuuli myös venäjää ja saksaa joka mutkassa. Sakea lumi/räntäsade alkoi. Kamera reppuun talteen.


Kisameteliä!


Viimeiseksi alkoi sitten klo 18.15 yhdistetyn parisprintin hiihto-osuus, 2 x 7,5 km. Sää oli parantunut selkeästi ja keinovalot valaisivat aika hyvin! Kamera repusta ja taas kuvaamaan!


Toimitsijat rupattelevat. Paikalle saapuvat hiihtäjät. Melkoista tohinaa. Monoja puhdistetaan lumesta ja oikeaa lähtöjärjestystä aletaan muodostamaan.


Jos en saa tuollaista kameraa ensi kisoihin, niin en lähe ollenkaan!


Ai niin, en uskaltanut ottaa uutta kameraa, vaan sohin luotetulla 6D:llä suurimman osan kuvista ja aika paljon myös kännykällä.


Tellun suositus nastakengistä oli aivan oikea. Liukasta oli, mutta hyvin pysyttiin pystyssä. Vaatetus oli muutenkin varsin hyvä. Ei juuri paleltu.


Tässä Ilkka Herola juuri lähdössä. En oo kovin seurannut talviurheilua tai oikeastaan mitään urheilua. Tykkään sitä suuresti kyllä kuvata, jos saan tilaisuuden.


Meidän paikat ns. Huutokaarteessa (C2), olivat nyt paljon paremmat kun päivällä. Sain muutaman kohtuullisen kuvan otettua.


Täytyy sanoa, että kyllä suksillakin pääsee lujaa! Ei se telkkarissa ole niin vauhdikkaan näköistä ollenkaan! Katsomon pauhu ja koko fiilis on varsin omanlaisensa. Hieno kokemus tämä oli.


Suomen sijoitus oli jäädä seitsemänneksi. Saksa voitti, Norja toinen ja Japani kolmas.


Japanilainen kaatuu, mutta pystyy jatkamaan hiihtoa tosi nopeasti!


Minusta tämä kisa oli tosi vauhdikas ja nopeatempoinen.


Jännitti juurikin tuo kaarre, että kaadutaanko siinä, mutta nämän ovat ammattilaisia!Luin nyt illalla netistä, että Norjan edustajat olivat olleet vihaisia kun viimeiseen vaihtoon valmistautuva venäläinen hiihtäjä (Mastjev) oli seikkaillut juurikin kultamitalitaistelun keskellä ja häirinnyt maaliintuloa. 


Tässä näin odotellaan vaihtoa.


Latua ei juuri tuonne katsomoon näkynyt, tuntui kun olisi hiihdetty ilman sitä!


Lopuksi kännykällä otettu kuvat päivällä iloisesta orkesterista ja mitä, mitä!! Ukelelen soittaja!!


Melkoinen jättigrilli!


Kuten kuvasta näkyy, niin maa on ihan sohjossa ja jäässä.


Ihmiset olivat hyväntuulisia ja iloisia!


Upea valaistus seinässä!


Tanssiakin oli tarjolla. Olin yllättynyt miten paljon oli porukkaa aika kännissä! Piti varoa, ettei saanut tuoppia niskaan! Yllättävän paljon vauvaperheitä ja musiikki soi tosi lujaa. Yhdellä vauvalla näin sentään kuulosuojaimet!
Pitihän mun ottaa ittestäkin kuvia, tässä yksi!


Hieman väsyneen näköinen kisaturisti!
Olisiko joku tuuleen liittyvä juttu?! Eikä kun siinähän on kamera!


Illalla hiihtostadionilla oli tosi tunnelmallista! Toivottavasti jaksoit katsoa kaikki kuvat ja lukea jutut.

Kiitti!!


Kommentit

orvokki sanoi…
Kun kuviasi katselee ja "välispiikkejä" lukee, on kuin olisi itsekin ollut paikalla. Upea reporttaasi ja tosi hyvät kuvat kaikkinen kuvakohteineen ja -detaljeineen. Hyvä Sinä.
Sirpa sanoi…
Hienoja kuvia kisapaikalta! Onhan tunnelma ihan toinen olla paikan päällä kuin tv:n ääressä :)
Huopalintu sanoi…
Varmasti on ollut haastavaa kuvata tuollaisessa tohinassa, mutta hyviä kuvia olet saanut. Itse tykkään katsoa kisoja mieluummin telkkarista, sillä olen aikamoinen penkkiurheilija ja telkkarista ksiat näkyvät paremmin. Kisapaikalla pääsee tietysti hyvin fiilikseen mukaan.
Äityli-Mummo sanoi…
Upeita, värikkäitä kuvia!
Katinka sanoi…
Tavattoma hieno kisaraportti! Ihan kuin olisi ollut itse paikan päällä =). Voin uskoa, että tuollaisessa väenpaljoudessa on haastava kuvata, vaikka olisi pidempikin =D. Mukavaa viikonloppua!
Kivipellon Saila sanoi…
Olipa hieno kuvasarja kisoista! Upea se kamera, minäkin sellaisen haluaisin, taitaa vain maksaa mansikoita ison kasan!
Kirsti sanoi…
Upeita kisakuvia.
Tellu Tom sanoi…
Hienot, kirkkaat, tosi upeat kuvat sait kuvattua, vaikka se eilisen keli oli toisinaan aivan kamala. Oltiin klo 16 aikoihin Pikku-Vesijärvellä ja minä ainakin kastuin täysin.
Kotona katselin kisoja, kuten tänäänkin ...
JPK sanoi…
Komeaa ja niin värikästä. Ilmeetkin niin toinen toistaan iloisemmat, vaikka paremmin ehkä olisi meillä suomalaisilla voinut mennäkin.
Tie on kevyt sanoi…
Voi mitä tunnelmakuvia ja ikimuistoisia hetkiä! Olet ollut kotikaupungissani :)
Rautalintu sanoi…
On varmasti ihan mahtava kokemus seurata kisoja paikan päällä.