Google+ Followers

maanantai 13. maaliskuuta 2017

Pyrstis


Viime viikon torstaina keittiössä tein ruokaa kun kuulin erikoista lintujen ääntä! Ryntäsin nopeasti kodinhoitohuoneen ikkunaan tsekkaamaan asiaa! Siellä oli talisiemenpötkyssä kolme pyrstötiaista! Lähdin hakemaan kameraa, vaikka tiesin jo mennessäni, että ihan turhaa! Eivät odottele!! Taitaapa olla viisi vuotta edellisestä vierailusta. Olen nyt odottanut niiden tulevan toisenkin kerran, mutta eipä ole näkynyt. Jos olivat vain ohikulkumatkalla.


 Siinä jo sitten päätin, että Aulangolla niitä on lähdettävä katsomaan. Useita kertoja ne muutamaksi sekunniksi pyrähtävät paikalle, mutta niin nopea on vierailu, että tässä on koko kuvasato.


Niitä ei enää ole niin isoa parvea kun ennen. Taisi olla vain 2-3 kerrallaan paikalla. Se oli mahtavaa, että ruokaa oli laitettu nyt kaikkiin telineisiin linnuille. Ei tarvinnut vain yhtä tuijottaa, vaan kolmea! Ne kyllä käyvät vain kahdella kauimmaisella. 

Se kunnollinen pyrstikuva on vielä nappaamatta. No, jos ensi viikonloppuna osuu! Mun tarvisi varmaan laittaa vanha kameran runko, se on paljon nopeampi pitkän putken kanssa. Mä niin muistan sen innon kun näin pyrstiksen ekan kerran. Ei näitä lintuja juurikaan taida näkyä tuolla pohjoisessa. Onneksi sen pitämä ääni on sen verran originelli, että jopa minä sen tunnistan, vaikka olen surkea tunnistamaan lintuja äänen perusteella. 


8 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Pyrstötiainen on kyllä kaunis lintu! Toivottavasti tulisi joskus minuakin vastaan :)

Sirpa kirjoitti...

Että on söpö pallero!

Kirsti kirjoitti...

On niin ihana söpöliini ♥

Sussi kirjoitti...

kuin suloinen lumipallo:) Upeat kuvat!

Vikki kirjoitti...

Olet ollut tosi onnekas viime päivinä näitten kuvattavien kanssa!

Äityli-Mummo kirjoitti...

Mie en kestä, nää o vaa niiiii mahottoma ihanii <3

Rautalintu kirjoitti...

Ihania!

anja kirjoitti...

Pyrstis on mun ehdoton lempparini, vaikka sitä harvoin pääsee näkemään. Upeita kuvia olet onnistunut saamaan näistä palleroista.