Dublin, 1.7.19 eka matkapäivä


Meillä lähti bussi linja-autoasemalta klo 5.25. Herätys oli siis klo 4. Lento lähti 8.15 tai olisi pitänyt lähteä, se myöhästyi 40 min. Tosin lennettiin sen verran vauhdilla, että varsinaisesti ei paljoa myöhästytty kuitenkaan Dublinin päässä. Roudattiin laukut hotellin säilytykseen ja sitten menoksi. The Temple Bar, täytyi tietty kuvata. 


Ajateltiin, että käydään ensi katsomassa lähimpänä olevat nähtävyydet ja sitten syömään. Ha' penny Bridge. Huomaa, että on kello vielä vähän, ihmisiä maltillisesti liikkellä.


Bank of Ireland ohitettiin suosiolla!


Trinity College.


Book of Kells ei nyt ihan hirveästi innostanut. Kauniita olivat kuvat, mutta jotekin se ei vaan herättänyt juuri mitään värinää...näitä on niin nähty! 


Vanha kirjasto, sensijaan tuntui ja tuoksui! Väkeä oli paljon, mutta ei se haitannut. Oikeita kirjoja ja paljon! Tunnelmaa todellakin.


Olisi ollut kiva tietää enemmän paikasta etukäteen, mutta eipä tullut selvitettyä.


Sellainen Harry Potter-fiilis oli kyllä havaittavissa.


Siinä sitten huomattiin, että meillä on todella kova nälkä! Heti kun bongataan säällisen oloinen ruokapaikka, niin sisään!


Meillä kävi mahdoton tuuri! Löydettiin tämä paikka. Siis se oli ollut entinen pankki. Hyvä palvelu, ruoka maistui ja ympäristö oli aivan mykistyttävän kaunis. Ei pidetty mitään kiirettä. Alakerran vessojen vieressä oli vanhat pankkiholvit tallella tai ainakin ovet!


Patsaita, kristallikruunuja ja peilejä!


Fish and Chips. Herneet olivat kerman ja pekonin seurana. 


Minä tulin aivan täyteen, mutta sisko halusi vielä Irish coffeen. 


Sitten taas matkaan. Tuo  Dublinia-museo varakohteena, mutta ei sitten menty kun ei ehditty!


Seuraavaksi St. Patric's Cathedral. Unohdettiin ottaa ulkopuolelta kuva...voi meitä!


Ihastuin lattiaan täysillä, piti varmaan ensimmäiset 10 minuuttia sitä pelkästään tuijottaa. Muutoin kirkon sisäväritys oli varsin harmaa ja pelkistetty.


Jonathan Swift, se Gulliverin matkojen kirjoittaja. Hän toimi aikoinaan pappina tässä kirkossa.


Kirkko on täynnä paikallisten mahtihenkilöiden muistomerkkejä jne.


Kauniita lasi-ikkunoita.


Kirkko ei mielestäni ollut mitenkään hengellinen, enempi se oli menneiden aikojen ja erityisesti eri sodissa kuolleiden muistopaikka.


Lopuksi me kierreltiin pitkin kaupunkia. Hotellien ja pubien kukkakoristelu oli varsin runsasta. Rakennukset olivat varsin matalia. Jalankulkijat kävelivät alvariinsa päin punaisia. Oli varsin siistiä. Kerjäläisiä nähtiin, mutta ei siinä määrin kun olin lukenut ja eivät olleet mitenkään päälle käypiä.


Ihmiset olivat tosi auttavaisia! Tultiin neljän päivän aikana kolme kertaa kysymään, että voidaanko auttaa!? Irlannin englanti oli aluksi varsin vaikeaa ymmärtää, mitä vanhemmasta ihmisestä kysymys, sitä hankalampaa. Hotellin henkilökunta oli varmaan n. 70 %:sti lähtöisin muualta. Toisena päivänä alettiin jo hahmottamaan ympäristöä ja nenä ei tarvinnut enää olla kokoajan kartassa kiinni. Spire of Dublin on joku muistomerkki ihan keskustassa . Se on siis järjettömän iso piikki (120 m) l. spike, joka näkyy joka suuntaan O'Connell Streetillä, hyvä apu suunnistamiseen!


Jos kävelee vaikka nyt Helsingissä, Tukholmassa tai Berliinissä. Ihmiset ovat usein pukeutuneet aika hienosti tai ainakin kalliisiin kuteisiin. Dublinin porukka ei hienostellut. Siksikin tuntui varsin kotoisalta näin turistina olla silleen arkivaatteissa. Olihan siellä ns. pukumiehiäkin tietty. Vähän kuitenkin. Autot olivat hienoja ja kalliita. Elintasoerot näkyivät suuresti. Hienoja ja isoja omakotitaloja, sitten lähes slummimaisia kerrostaloja rikkinäisine ikkunoineen ja poltettuine ovineen. Kansa ei ole vähenemässä kuten Suomessa. Nuorista naisista huomattava osa oli raskaana! No, meidän hotelli oli synnytyssairaalan lähellä, mutta siltikin. Tupakointi näyttää olevan varsin yleistä. Matka oli onnistunut, mielellään olisin ollut vielä pari päivää! Yksi postaus vielä edessä elikkä Howth huomenna!

Kommentit

Minttuli sanoi…
Paljon on nähtävää ja koettavaa Dublinissa! Tuo kirjasto on tosi hieno, siellä kirjojen ystävä viihtyisi pitkään.

Ansku sanoi…
Upeita kuvia!!!
Tuo kirjasto ihastutti itseäni erityisesti. Minusta se on aivan huikean hieno kaikkine (miljoonine) kirjoineen ja Harry Potter-fiiliksineen :)
Hei! Löysin tänne äitini (Minttulin) blogin kautta. Ihana, ihana Dublin! Olen käynyt Irlannissa kolmena kesänä vuosien 2015-18 aikana. Tänä kesänä suuntasimme muualle, mutta Irlantiin on aina ikävä. ♥

Upeita kuvia! Tuo Bank of College Green on minulle ihan uusi juttu, sinne pitää joskus päästä lounaalle. Odotan innolla postaustasi Howthista, joten tulen tänne vielä uudelleen kurkkimaan.
Rautalintu sanoi…
Tuo kirjasto on ihan uskomaton!! Toki melkein kaikki muutkin, mitä olet esitellyt, mutta kirjasto teki suurimman vaikutuksen.