Harvinaisempi vieras


Menin eilen lintutornille klo 14.30. Olin siellä aivan yksin. Huomasin vastarannalla jotain valkoista. Ensin ajattelin, että siellä on joutsen. Sitten vähän tsiikailin kameralla...jalohaikara!!


Siellä se vastarannalla kökötti, suki itseään, yritti hieman kalastaa, lenteli valitsemansa saarekkeen ja rantakaislikon väliä!


Odotin 15 min, kai se täällä sen verran pysyy, että uskaltaa laittaa fb:n tiedon, että kuvauskaveritkin tietää! No, kolme tuttua tuleekin ilmoitukseni perusteella. Tiiraan en laita, sillä se on niin kökkö alusta kännykällä toimivaksi ja kyllä muutenkin. En ole paikallisissa bongareiden whatsapp- linturyhmissä, mutta kaverit tiedon sinne laittoivat!


Sitten tulikin melkoinen kiirus, paikalle tuli tuon lisäksi harmaahaikara ja sääksi! Mitä kuvata?Harmaahaikaraa! No, sää menee hieman huonoksi. 


Olen jo ajatuksissa, että lähden pois. Sitten hyppää ruskosuohaukka ihan tornin juurelta puskasta...mihinkään ei lähdetä. Ukkonen jyrisee ja salamat soi! Kohta kirkastuu ja kuvaus jatkuu! 5 tuntia sujui varsin nopsaan!!

Kommentit

Rautalintu sanoi…
Olipa varmasti antoisa reissu; noin monta lajia.
Carola Lehtonen sanoi…
Ai että kylläpäs oli tuloksekas kuvaussessio!!Ja tuloksena hienot kuvat.
Hieno kohtaaminen ja kivat kuvat! :) En olekaan nähnyt jalohaikaraa koko vuonna. Pari kertaa olen missannut. Kävin kesäkuussa yömyöhällä retkellä Kaarinassa Kuusistonlahdella, missä oli nähty aiemmin samana päivänä jallu, mutta ei sitä enää yöllä näkynyt. :D

Havainnot kannattaa mielestäni laittaa ensisijaisesti Tiiraan, sillä siellä niistä on luonnontieteellistä iloa. Tiiraan tallennettuja havaintoja käytetään aika merkittäviinkin tieteellisiin tarkoituksiin. Muualla jaetut havainnot vain hukkuvat bittiavaruuteen, eikä niitä välttämättä kukaan enää myöhemmin hyödynnä.