Kerran vielä


Olen aika kyllästynyt näihin räkättirastaisiin (varmaan te myös), mutta sitä kuvataan, mitä on tarjolla.


Eilen pakkasta oli peräti -22,5 C. Olin hyvin pukeutunut. Kolmet housut, kolme paitaa, fleece-takki, kaksi pipoa päällekkäin, villasukat, toppahousut, toppatakki, nahkarukkaset ja kaulahuivi. Eikä yhtään ollut liikaa. Kasvoja piti välillä lämmitellä kädellä. Tuuli aika kovaa, joten pakkanen tuntui vielä kylmemmältä.


Näinpä sellaisen 40-50 linnun parven tilhiäkin koivussa korkealla. Ne eivät kuitenkaan suostuneet tulemaan sieltä pois ja jossain vaiheessa poistuivat ties minne. Rastailla on suuri määräenemmistö ja ne eivät varmaankaan tahdo luopua vähistä jäljellä olevista pihlajanmarjoista. Marja-aroniat eivät kelpaa vielä kellekkään. No, sekin aika varmaan vielä tulee.  Kuten kuvista näkee, meillä paistoi eilen aurinko. :)

Vuosi lähenee loppuaan. Hyvä niin, sillä parempiakin vuosia on nähty. Jos ensi vuosi olisi parempi. Sen näkee sitten. Suuria odotuksia ei ole. Hienoja asioitakin tapahtui ja parhaimpana se, että tyttäret saivat toivomansa opiskelupaikat. Jostain mä puristan vielä parit kolmet postaukset tälle vuodelle!  


Kommentit

Kirlah sanoi…
Eihän näihin voi kyllästyä, niin hienoja ja komeita kuvia, ja itse asiassa komea lintukin. Oletko kuvannut nämä sillä uudella pitkällä putkella?
Sussi sanoi…
Ei näihin kyllästy, räksyt ovat kauniita lintuja.

Eilen oli todella kylmä päivä, Nyt on taas ihan eri lukemat.
Tillariina K. sanoi…
Kirlah, joo se 150-600mm on lähes aina nokalla. Se on kyllä kätevä lintukuvissa. 70-300mm paljon parempi perhosille ja sudenkorennoille.
Tuula Laakso sanoi…
Ei räksiin ja räksäkuviin kyllästy, aina niistä saa jotain uutta irti. ;) Hienot kuvat ja eiköhän nämä poseeraajat jo pian katoa, ainakin suurelta osin.
Nyt tulee lunta taivaan täydeltä, saa nähdä mitä kuviin saa tälle päivälle :)
Huopalintu sanoi…
Olen ihmetellyt, että eivätkö nuo rastaat lähde talveksi etelään, olen aina ollut siinä luulossa, että vain mustarastaat talvehtivat eteläisessä Suomessa. Kylmällä kelillä kuvaamisessa on mielestäni suurin haaste käsitellä kameran nappuloita hanskat kädessä, se on niin kömpelöä.
Anthony Garden sanoi…
Great pictures. Adorable birdie. :) Happy New Year! Monika
seita sanoi…
Taitaa olla linssilude tuo räkättirastas. Niin hienosti poseeraa nokka pystyssä.