Objektiivikuumetta!


Mitä mä tykkään eniten tehdä? No, valokuvata tietysti! En tiedä mistä se kuume minuun iski?!? Kai mä katselin muiden ottamia kuvia ja tajusin, että ne on otettu järkyttävän kalliilla hienolla putkella, johon minulla ei luultavasti koskaan tule olemaan varaa...paitsi käytettynä! Uskaltaako niitä ostella? No, sitten pitäisi tämä harrastus kyllä ottaa muutenkin vakavammin! Käyttää enemmän aikaa ja reissailla! Olisi melkoinen satsaus tähän hommaan! Pitää miettiä vielä asiaa...ja paljon!

Kommentit

Susanna Hietanen sanoi…
Mun parhaat putkeni ovat käytettyinä ostettuja. Hyvälaatuisia, mutta uudemman version myötä 'vanhaksi' jääneitä. Vielä riittää omissa kuvaustaidoissa hinkattavaa - ei jää vielä kuvien laatu viimekädessä objektiivista kiinni.

Mutta itseensä satsaaminen on kiinni paljon omista lähtökohdista. Ja sitähän se paremman objektiivinkin hankkiminen on :-)
Carola Lehtonen sanoi…
Sama täällä tele- ja laajakuvaobjektiivit ovat toiveissa satsata vielä joskus ja kuvaaminen on ehdottomasti minunkin yksi ihan lempparijutuista. Harmi vaan, että tämä harrastus on myös melko hintava, sillä huippu kalusto maksaa ja aivan kuten muissakin tuotteissa, mallit uudistuvat ja kehittyvät kovaa vauhtia. Tosin tähän harrastukseen pääsee kiinni myös suhteellisen edullisestikin, mutta se vaatii kärsivällisyyttä ja ehkä jopa vähän riskinottoa, juurikin sillä saralla, että ns.malttaa kytätä hyviä tarjouksia ja ostaa tuotteita käytettyinä ja niin, että niitä pääsee ennen ostopäätöstä testaamaan ja tuotteilla on jonkinlainen takuu voimassa vielä ostohetken jälkeenkin. Kuvaamalla ja aina uudestaan kuvaamalla oppii parhaiten oman kameransa saloihin ja kuvaustekniikkaa, mutta ei ole pahitteeksi sekään, että käy jonkun ammattilaisen kurssilla saamassa ihan opetusta faktoista ja oppii valokuvauksen perusteet ja lainalaisuudet. Opittuaan perusasiat voi luoda ihan oman tyylinsä ja kokeilla rohkeasti eri juttuja ja aiheita kuvaamisessa.
seita sanoi…
Valokuvausharrastuksessa on se huono puoli, että aina tuntuu löytyvän tarvetta ostaa jotain. Olen muutaman vuoden pärjännyt nykykalustolla, mutta nyt on alkanut peilittömät kamerat kiinnostamaan. Se olisi taas varustuskierteen alku koska osa objektiiveistakin menisi vaihtoon.
pike sanoi…
Itse aloitin ihan pienellä digikameralla, ja silläkin tuli hyviä kuvia, sitten ostin isomman, eikä ne sen parempia minusta ole, ja kun on photo scape jolla voi muokata kuvia, itsellä on haaveena jos joskus pääsisi kuhmon erämaahan kuvaamaan susia ja karhuja, ei taida päästä, paljon pitää olla luonnossa että jotain saisi kuvattua, nyt on jäänyt vähemmälle ulona liikkuminen.
Rautalintu sanoi…
Mulla ei oo pienintäkään käsitystä valokuvaustarvikkeiden hinnoista, mutta valokuvaaminen on sulle tärkeää ja lisää sun hyvinvointia. Lisäksi siitä on paljon iloa meille seuraajillesi.

Miksi me emme jo tällä ikää saisi käyttää itse ansaitsemiamme rahoja itseemme? Mäkin tilasin heti ensimmäisestä tilistä järkyttävän kalliit värikynät (170,-) vaikka en osaa edes värittää. Mutta onhan ne kyllä silti ihan omaa luokkaansa, mitä jälkeen tulee.
Suvi Kurula sanoi…
Kaunis ja todella upea kuva <3

Aurinkoista elokuuta Sinulle !

- Suvi Kurula -