Varjosta valoon


Kuvat ovat loppu. Toivottavasti pian pääsee räpsimään uusia. Näin lintumaailman kovuudesta esimerkin sunnuntaina. Fasaanitytteli oli tehnyt pesän yhden koivun katveeseen. Pari varista oli keksinyt paikan ja härkkivät emoa pois pesältä hyökkäämällä ilmasta. Lopulta siinä kävi niin, että varikset veivät kumpikin yhden poikasen. Emo juoksi perään hätääntyneenä, sitten se tajusi, että pesä jäi vartioimatta ja palasi selvästi stressaantuneena ja väsyneenä pesälle. Teki kaikkensa kyllä, mutta siinä oli kaksi vastaan yksi tilanne. Toivottavasti poikaset kehittyvät nopsaan ja pääsevät liikkeelle, muuten varikset napsivat ne yksi kerrallaan.


Kommentit

Pirkkoinkeri sanoi…
Kyllä linnunpoikien elämä on jatkuvaa uhan alla elämistä. Juuri oli paikallislehdessä juttua, kuinka sorsanpoikia uhkaa ruoaksi joutuminen aika monelle eläimelle. Oli lueteltuna toiset linnut, kalat ja käärmeet. Sinisorsien kohdalla kahden poikasen selviäminen sorsaparia kohden riittää kannan pysymisen tasaisena. Surullista se on silti.
Kuvasi on todella vaikuttava.
Kirlah sanoi…
Voi kurjuus fasaanin kannalta. Montakohan poikasta fasaanilla oli yhteensä? Mutta kai se variskin ruokaa tarvitsi.
Juuri äsken kirjoitin itsekin variksen hyökkäyksestä. En taida tykätä enää variksista :(
Äityli-Mummo sanoi…
Taistelu eloojäämisest luonnos o julmaa. Hienot pörriäiskuvat. Kauniita kukkasii. Räksäpoikane rehvakkaan. Upee varjoje leikki lokkikuvas. Tuule nujakointi sais pikkuhiljaa hellittää!
Katinka sanoi…
Voi ei pieniä poikasia. Kovaa se on elo eläinmaailmassa, jos on joskus meillä ihmisilläkin. Yhtä selviytymistä kaikki tyynni. Ihanaa viikonloppua!
Häivähdys sanoi…
Elämä on kovaa :( Ihana kuva!