Altistusta on...

 Poistin 4 vuotta vanhoja s-posteja kun huomasin yhden viestin, jossa huolestuneena kerroin, että olen altistunut viitearvot ylittyvästi 12 homeelle tai mikrobille, jotka siis liittyvät homevaurioihin. Suurimmat altistukset ovat tässä. Nämä ovat siis verikokeiden tuloksia.

       Aspergillis fumitagatus 110 mg/l    viitearvo 54 mg/l
Fusarium oxyporum        54 mg/l                    13
Penisillun expansum       39                            10
Fusarium subglutinans    27                            10
Exophiala sp.                   32                            18
Sporidiobolus johnsonii  50                             23

Olen työurani tehnyt suurimmaksi osaksi yhdessä ja samassa paikassa. Vain vuoden tai lyhyempiä työsuhteita aikaisemmin. Olen asunnut  asunnoissa, joissa ei ole ainakaan tähän asti tullut tietooni kosteusvaurioita. Joten miten lie tämä altistus muodostunut? Sen seurauksena nyt sairastan astmaa. Joudun käyttämään antihistamiinia ympäri vuoden. Anafylaktista shokkia varten on EpiPen-kynä. Viime talvena olisin tarvinnut sitä pari kertaa. Kasvoihin ilmestyy ihottumaa, joka äityy välillä niin pahaksi suun, nenän ja silmäluomien ympärille, että on täytynyt olla sairaslomalla. Ihottuma parantuu kotona n. 5-7 päivän aikana. Ääni lähtee ja joudun töissä jatkuvasti syömään kurkkupastilleja. Nyt tiputtelen myös silmätippoja silmien kutinaan. Korvakäytävät kutisevat, kesivät ja ovat märät elikkä ne "lotisevat". Olenkin joskus kirjoituksissani viitannut väsymykseen, joka ei varsinaisesti lähde nukkumalla. Päänsärky on enempi kun tavallista. Jos saan flunssan, saan todella helposti jälkitauteja poskiontelotulehduksia, keuhkokuumetta jne.  Lääkkeet ovat kalliita ja ne eivät paranna, vain helpottavat oireita. Kasvojen ihottumaan ei kuulemma edes ole mitään lääkettä. Työuraa olisi jäljellä vielä melkein 15 vuotta. Enkä todellakaan ole ainoa, porukkaa pyöritetään paikasta toiseen ja toimipisteestä toiseen. Harmittaa, sillä työpaikanvaihdos ei paljon auta. Sama tilanne on vähän kaikkialla.Kommentit

Kirlah sanoi…
Onko työpaikallasi tehty sisäilman laadun mittauksia? Epäilen kovasti, että olet työpaikaltasi saanut altistuksen. Kouluissa on suuri ongelma homevauriot. kaikkihan eivät altistu, vaikka hometta olisikin. Vaadi tarkastusta sisäilman laadusta.
Tillariina K. sanoi…
Mittauksia tehdään muutama tila kerrallaan/vuosi. En ole ihan vakuuttunut niiden tasosta,sillä eräässä työpisteessä ne otettiin peräti 3 kertaa, tulos ei mitään. Sitten neljännellä kerralla tärppäsi ja sen seurauksena tehtiin tarkemmat tutkimukset. Löytyi likaviemärivuoto, joka oli siis tihkunut nähtävästi vuosikausia. Lemu oli niin kauhea, että siihen ei olisi tarvinnut muuta kun nenän. Korjaus tuli todella kalliiksi. Olen nyt toiveikas, sillä yhdessä rakennuksessa tehtiin kesällä salaojaputkitus viimein rakennuksen ympäri. Sadevedet eivät enää jää lillumaan pihamaalle, vaan ne menevät viemäriin. Jos se kuivattaisi rakenteita ja kellarinhaju väistyisi.
Hei, olen sairastanut vuodesta 2000 vaikeaa astmaa. Käytössä on monenlaista astma- ja allergia lääkettä.Olen myös tuoksuyliherkkä. Astmaani vaikuttavat ruoka-aineet,tuoksut,tilat joissa olen, ilma,lääkkeet ym. Nokkosrokko lehahtaa milloin mistäkin aiheesta. Nokkosrokko alkaa pienestä läntistä päästä,ja leviää isoina länteinä jalkapohjiin asti. Ääni lähtee tunnin oleskelun jälkeen, ja kasvoja rupeaa punoittamaan, kun olen minulle sopimattomassa tilassa. Ammattina minulla oli 33v asiakaspalvelussa. Jouduin puolen vuoden ajaksi sairaslomalle, kun lääkärit totesivat etten pysy enää työskentelemään ammatissani. Samalla minulle laitettiin eläkehakemukset menemään.Astman ja muiden juttujen takia.Vaikeaa on päästä eläkkeelle, vaikka kaikki lääkärit ovat todenneet etten ole työkykyinen. Hirveän vaikeaa on koko ajan katsoa mitä pistät suuhun, voinko mennä sinne tai tänne, tuoksujen ja muiden epäpuhtauksien takia, voinko otaa sitä tai tätä lääkettä. Mutta ei auta, näillä mennään eteen päin mitä on. Tsemppiä.