Lopen kirkot


Vanha kirkko elikkä Santa Pirjo (Pyhä Birgitta) sijaitsee 1,5 km Lopen keskustasta korkean mäen päällä. Siellä järjestetään vielä mm. häitä, ristiäisiä jne. Se on kuitenkin huomioitava, että siellä ei ole sähköjä, joten urkuja ei voida soittaa. Se on mun kirkkosarjan eka hirsikirkko. Hirsistä on voitu tehdä vähän ajoitusta rakennusvuodesta. Vanhimmat hirret ovat vuosilta 1665-1666.


Ovi oli auki ja olin jo innolla suuntaamassa sisälle kun paikalle saapuikin paljon väkeä juhlavaatteissa. Oli parhaillaan alkamassa ristiäiset. Meillä oli vapaa-ajan kamppeet päällä, joten ei oikein tuntunut hyvältä mennä sisälle, vaikka tilaisuuden alkuun oli vielä 20 min. Harmi.


Enpä muista nähneeni näin vaatimatonta kirkkorakennusta aikaisemmin. Omalla tavallaan kuitenkin viehättävä.


Tämä toinen Lopen kirkko on kohtuullisen iso tiilikirkko, rakennettu v. 1885-87. Se paloi v.1914, mutta korjattiin ja otettiin uudestaan käyttöön v.1921.


Ikinä ei oo ollut kirkon kuvaaminen näin vaikeaa. Ensinnäkin kirkon ympärillä on isoja puita. Ne luovat varjonsa ja avoimen kuvauspaikan etsimistä sai todella etsiä. Tämäkin kirkko on rakennettu mäen päälle. Sen ympärillä on varsin vähän tilaa. Seisoin aivan tontin reunalla. Hautausmaa on tien toisella puolella. Lisäksi kirkon takana oli punainen iso puurakennus, joka osaltaan pilasi tunnelmaa. 16-35mm:n laajakulma teki loppusilaukseksi vielä tosi väärän vänkkyrän otoksen. No, se on mikä on. Eikä sisälle päässyt. Tämä kirkko olisi varmaan paras kuvata talviasussaan tai myöhään syksyllä.

Kommentit

JPK sanoi…
Hups, enpäs tiennytkään, että Lopella on myös vanha kirkko. Tuon tiilikirkon olen joskus viitisen vuotta sitten kuvannut arkistoihin. Silloin kuvailin muistaakseni parkkipaikalta käsin, niin ei ollut hirveästi puita riesana. Auringon suuntahan sen kuvaussuunnan viime kädessä määrää. :) Hyvä kirkkoesittely ja kuvat. Et sisällä käynyt tuossa vanhassa kun ovi näyttäisi olevan auki?

Tellu Tom sanoi…
Siellähän on kivannäköisiä kirkkoja.
Hankalaa on välillä löytää oikea kuvauskulma rakennuksia kuvatessa. Mä oon muutaman kerran hermoillut Lahden kaupungintalon kanssa ;)
Hyvin tuo alin kuva kuitenkin on onnistunut, vaikka haasteita on ollutkin monenlaisia.
Kirsti sanoi…
Kyllä, mie tykkään myös, että kirkkoja on tosi vaikea kuvata. Tuo vanha kirkko on ihanan vaatimaton ♥
seita sanoi…
Viehättävä vanha puukirkko. Yksinkertaisuudessaan kaunis.
Talvi voisi olla tosiaan parempi ajankohta tuon tiilikirkon kuvaamiselle. Huurteisia oksia kuvaa kehystämään.
NC Sue sanoi…
Beautiful photos!
Hope you'll come link up at http://image-in-ing.blogspot.com/2015/09/steam-powered-whatchamacallits.html
Anonyymi sanoi…
Kaunis kirkko <3

Maija

http://maijablogi.blogspot.fi
Pirkkoinkeri sanoi…
Tuo vanha puukirkko on aivan ihana.
Katinka sanoi…
Todella kainiit kirkot, vallankin tuo vanhempi punainen ja puinen on tosi idyllinen.