Pilkkijä


Nyt kaivellaan sitten varmaan parin viikon takaisia kuvakansioita kuvien toivossa. Mä en sitten oikein voi mennä ohi kuvaamatta pilkkijää, jos sellaiseen törmään. Minusta tuossa touhussa on jotain samaa zen-henkeä kun valokuvauksessa. Saalistakin näkyy olevan pussissa. Nyt taitaa olla ainakin etelässä pilkkikelit jo menneet. Sen verran plussakelejä ollut. En ole koskaan itse kokeillut tuota juttua. Ehdotin kyllä kotiporukoille, että ostetaan jostain huoltamolta halvat vehkeet ja mennään jäälle. Kuulemma ei kiinnosta, tylsää! No, eikä oo. Katsottiin telkkarista ihan vasta sellainen ohjelmakin kilpapilkkijöistä  mielenkiinnolla.

Kommentit

Kvilttaaja sanoi…
Hieno kuva, josta käy ilmi lämmin varustautuminen kalojen narraamiseen.
Sussi sanoi…
Telkussa oli juttua, että nykyisin käyttävät kaikuluotaimia selvittääkseen, onko paikalla kaloja.
orvokki sanoi…
Kiva kuva.
Pilkkikausi on tainnut mennä jo ohi täällä, vaikka joitain uhkarohkeita jäällä näkyy. Tai sitten se jää vaan näyttää heikolta, kun koko ajan leutonee ja satelee.
Minun isä oli ahkera pilkkijä, joten koko touhu on lapsuudesta tuttua. Itse taisin olla siellä jäällä muutaman kerran mukana, ihan seurana vaan. Pilkkiminen vaatii aika pitkää pinnaa ja lämpimiä vaatteita.
Paula Jakobsson sanoi…
Hauskaa hommaahan tuo on vaikkei kaloja tuliskaan :) Meillä Kuusamossa jäät vielä kestää moottorikelkkaakin vaikka eilen ja tänään on tullut räntää taivaalta.

http://susirajan.blogspot.fi/
Anonyymi sanoi…
Kaksi kertaa oon ollut Veljekset Keskisen järjestämässä yrityspilkissä ja toisella kerralla sain merkityn lohen, jolla sai lahjakortin kyläkauppaan. :) Kylmää puuhaa se kyllä on, ei sovi tällaiselle vilukissalle.