Vuoden vaihtuminen


Meillä ei omassa pihassa hömötiaisia näy. Siksi niitä on aina kiva kuvata muualla. 

Näin uuden vuoden alussa usein hieman kertaa mielessään ed. vuotta. Vuosi 2017 ei ollut mitenkään erityisen hyvä itselleni. Tuntui, että vanhuus iski oikein todella. Kokoajan jokin paikka hajalla. Milloin polvi, käsi tai hartiat jumissa. Käsi on vieläkin tosi kipeä. Liikerajoitteita ja särkyä.  Söin järkyttävän määrä tulehduskipulääkkeitä. Kortisonipiikki auttoi lepokipuun. Verenpainetauti ja siihen lääkitys. Oli kiva huomata, ettei päivittäinen päänsärky ole pakollista. Töissä oli kerran taas isoja muutoksia ja järkyttävä määrä stressiä. Tuntui, että oli muutamakin kuukausi, ettei muuta tehnyt kun kävi töissä ja nukkui. Muuhun ei ollut voimia. Työkavereiden kanssa puhuttiin tilanteesta, myös pomolle.  Mitään konkreettista apua ei tullut, olisi pitänyt osata itse vähentää työtä, mutta mistä kun kaikki piti kuitenkin tehdä? Valokuvaaminen on tuonut minulle aina voimia, mutta oikeastaan koko vuoden vain satoi, oli sitten mikä vuodenaika tahansa. Silloin kuvaaminen on hankalaa tai mahdotonta. Ei tullut tehtyä luontoretkiä tai kotimaanmatkoja juuri ollenkaan, mitä nyt yksi Raaseporin reissu.

Iloa vuoteen toi sisaren kanssa matka Prahaan. Se oli unelmien täyttymys. Hyvää ruokaa, historiallisia nähtävyyksiä ja lämmintä, +32 C.  Matka jännitti kovasti, sillä ed.  kunnollisesta ulkomaanmatkasta oli 11 vuotta. Matkaa suunniteltiin puolisen vuotta. Pelkästään se oli ihanaa. Toinen asia oli, että tyttäreni sai vauvan. Eka lapsenlapsi. Lisäksi saatiin kotia hieman rempattua, jonka on tarkoitus jatkua ensi kesänä, tosin sisätiloissa jo nyt. Koko vuosi totuteltiin siihen, että kaikki lapset ovat muuttaneet kotoa pois, olemme jälleen miehen kanssa kahden. Ei se oikeastaan tunnu erityiseltä.  Eniten tuntui vanhimman tyttären muutto, mutta siitä on jo kauan. Tein joitakin kauan toivomiani hankintoja, niistä olen tosi tyytyväinen. Se on puppua, etteikö materiakin tuo onnellisuutta. Mä jaksan iloita todella pitkään ihanista tavaroista, esineistä! 

Toivon terveyttä perheelle ja tietysti itselleni. Työhön jotain tasapainoa ja tuntumaa, että elämässä on muutakin. Ei nyt haittaisi, jos se näkyisi myös palkassa. Mahtavaa kevättä ja lämmintä, upeaa kesää toivoisin! Isoja ja pieniä lomareissuja. Tyttärille opiskeluun voimia ja ihmissuhteisiin onnea! 


Kommentit

Kvilttaaja sanoi…
Ihanaa alkanutta vuotta Tillariina. Suloiset hömötiaiskuvat olet ottanut. Hömötiaisen näkeminen olisi kivaa. Niitä ei näissä maisemissa esiinny. Lintuja on nyt kovin vähän. Laajalahdella oli pari päivää sitten 2 kyhmyjoutsenta ja 3 isokoskeloa ja pari talitiaista.
Varpuslintu sanoi…
Oi, miten herttaiset kuvat! Hömötintti on yksi suosikkilinnuistani. Niin veikeä ja persoonallinen otus. <3

Onneksi vaikeuksien vastapainoksi menneeseen vuoteesi mahtui paljon positiivisiakin juttuja. Toivottavasti jakselet tänä vuonna paremmin!
Äityli-Mummo sanoi…
Hömötiaiset o mukavii palleroita, hentosel äänel sirkuttelloot.
Carola Lehtonen sanoi…
Viime vuoteen on näemmä mahtunut niin ikävämpiä, kuin mukavampiakn asioita; isoäidiksi tulo♡. Totta sekin, että keski-iässä tulee usein vähän jo kremppoja, itselläni vaivasi myös olkapää, toivotaan terveyttä ja iloa vuoteen 2018!