Pariskunta


Onneksi meidän ei tarvitse nälän yllättäessä tunkea nokkaa kohti mutikkoa ja perä kohti taivasta. Ahvenistojärvellä oli vielä jäätä suurimmalla osalla veden pintaa, ainoastaan rannat sulana. Mikä on todella yllättävää. Kyseinen rapakko kun ei oo kun lampea vähän isompi ja tietääkseni vielä aika matala.


Kupu oli ravittu ja herra sorsa saapui emäntänsä luo. Siinä vaihdettiin tervehdykset ja rouvalla ei näyttänyt olevan mikään kiire, vaikka isäntä paineli jo eteenpäin.


Ihana ilme. 


Kai sen isännä perään pitää lähteä.

Tämä oli ainoa sorsapariskunta koko järvellä. Varsin kesykin, sillä päästivät n. parin metrin päähän kuvaamaan. Järven toisella puolen tosin kisaili kovin metelöivä telkkäpariskunta. Mitä läiskettä ja porskutusta pidettiin. Ulkoilijat jäivät ihmettelemään niiden touhuja. Kuvaa en saanut, sillä aurinko paistoi päin näköä ja rantaan ei päässyt penkereen jyrkkyyden vuoksi. En tiedä miksi mun kuvausreissu oli niin epäonninen. Käsi ei pysynyt vakaana ja kuvat ovat suurimmaksi osaksi epätarkkoja. Lisäksi valotukset menivät ihan mäkeen. No, ensi kerralla toivon mukaan paremmin.

Kommentit

Jette Hollesen sanoi…
Hej Tillar
Lovely headerphot, you have made!

Good sunday!
JetteMajken
Susanna sanoi…
Järvi on syvällä harjun uumenissa, siksi se ei lämpiä Alajärven tasolle kuumana kesänäkään. Kun siinä ei ole edes virtauksia, niin hitaasti sulaa...

Kauniita sorsakuvia!
Marja sanoi…
Olen samaa mieltä kanssasi - ihana ilme. Mikäs tuon nokassa olevan "silmän" tarkoitus on?
Heljä sanoi…
Ai kun ihanan ilmekkäitä kevätkuvia!
Anne sanoi…
Onpa hyväntuulinen "hymy". Pakosti nousi omatkin suupielet ylöspäin.
Anonyymi sanoi…
Ahveniston järvi on syvä. Siksi siellä sukelletaan ja harjoitellaan esim pelastussukeltamista . Lapsena minule ekrrottiin että se on meteoriitin iskemästä syntynyt järvi harjujen väliin. Myös väitettiin että järven keskelle mahtuisi seitsenkerroksinen kerrostalo. Tästä en tiedä. Jäätä oli pohjoisella reunalla vielä vähän tänäänkin. Muuten järvi oli sulana jo sunnuntai iltana kun kävin uimassa.
Sari
Tillariina K. sanoi…
Sari, luin netistä...Ahvenistonjärvi on harjujen katveessa oleva suppajärvi, jonka eteläpäässä veden syvyys on 4 - 6 metriä. Mentäessä pohjoiseenpäin järvi syvenee saunan kohdalla olevan kapeikon kohdalla 10 - 15 metriin. Järven syvin kohta löytyy Muurahaissaaren kaakkoispuolelta, jossa vettä on reilut 32 metriä kaikuluotaimen mukaan. Pinta-ala on 9.9 ha.