Sadetta ja kylmää


Hetki sitten olleet helteet ovat muisto vain. Toisaalta luonto tarvitsi vettä, ainakin meillä. On niin nätin vihreää ja siitepölykin on nyt pois pesty. Vaan miten kylmää...+5 C oli aamulla lämpötila ja tekokarvakauluksinen nahkatakki ei ollut ollenkaan liikaa. Autossa laitoin myös peffanlämmittimen päälle. No, kyllä se kesä sieltä takaisin tulee. Eikös ed. kevät mennyt vähän samoin nuotein?  Miten lie pörriäisten fiilikset, taitavat kärsiä vilua ja nälkää....:(

Kommentit

Piupau sanoi…
Upea kuva! Aamulla täällä oli lämmintä kolme astetta, ihan kamalan kylmää! Untuvatakkia oli ikävä! Toivotaan että kesä palaa.
Eija sanoi…
Loistava kuva taas. On suuri ilo katsella kuviasi.
Kerrohan aloittelevalle harrastajalle minkälaisen objektiivin tämänlainen kuva vaatii eli mitä sinä olet käyttänyt tässä?
Tillariina K. sanoi…
Kiitos Eija! Aloittelija olen kyllä itsekkin, vähän päälle pari vuotta räpsyjä ottanut.

Tähän on käytetty makroputkea, itselläni on 100mm f/2.8 L IS USM. Aloitin makrokuvien ottamisen 60mm:n putkella ja käyttäisin sitä vieläkin, ellen olisi vaihtanut täyskennoiseen ja siihen se ei käynyt. Harmi, se oli mun lempiputki aikoinaan.
Eija sanoi…
Kiitos vastauksestasi. Siis nuo ei ole mitään räpsyjä, vaan upeita kuvia ja ainakin niissä on minusta kivoja kuvakulmia ja kaikkia sen tapaisia asioita. Tuollaisia kuvia minäkin haluaisin osata ottaa.
Kerroit että lempiputkesi oli 60mm, eli siinä oli siis tuo sama f/2.8 muuten? Kuten huomaat en paljon ymmärrä näistä jutuista :)
Minä kuvaan Nikonin D7100:lla ja makroni on Tokinan AT-X100/2.8 , mutta tuntuu etten millään pääse sillä tarpeeksi lähelle ja saada vielä tarkkoja kuvia, tai sitten on vaan ottajassa vika. Saan tarkennettua yhden pisteen, mutta kaikki muu jää epäselväksi. Valovoimaisuus on nyt kaiketi aivan sama kuitenkin kuin sinun putkessasi?
Tillariina K. sanoi…
Oli siinä 60mm:ssä f/2.8. Olen kehitellyt itselleni sellaisen makrokuvaustavan, en tiedä toimiiko sinulla. Kokeile niin näet. Siis pidätän hengitystä kun laukaisen, toisekseen juuri ennen laukaisua veden itseäni ihan pikkuriikkisen taaksepäin, niin vähän kun vaan pystyy. Nimitäin olen huomannut, että lievästi heijaan eteenpäin helposti ja tarkennus ei sitten laukaistessa enää ole kohdallaan. Niin ja otoksia vaan reippaasti elikkä sarjatulta kehiin. Kyllä niistä yksi tai kaksi yleensä osuu. Täällä blogimaailmassa on yksi supermakroilija, jota itse ihailen suuresti nimittäin Vikki! Blogissa "Vikki kuvailee! Jos ei oo tuttu, niin käyhän vilkaisemassa! :)
Eija sanoi…
Siis sarjatulta ja huijausta :) pitää kokeilla. Käyn myös tsekkaamassa Vikin makrot.
Eija sanoi…
.. Kävin tsekkaamassa. Kuvasi eivät yhtään häpeä Vikinkään kuviin verrattuna :)