"Vanhat"Ensimmäistä kertaa vanhojen tanssit järjestettiin Hämeenlinnassa  uudessa Elenia-hallissa. Uudet tilat tietysti tuovat oman säväyksensä. Entinen Hämeenkaari oli jo hieman ränsistynyt, liian pieni ja siellä oli erittäin huono ilmastointi. Illan bändi, Sibeliusopiston nuoria soittajia.
 


Tanssijoita oli hurjasti. Hienoja pukuja sai ihastella. Mikään sävy ei nyt ollut erityisen suosittu. Oli paljon näitä hyvin röyhelöllisiä, mutta myös vähemmän "muhkeita" . :)
 


Meidän perheessä tanssit olivat tällä erää viimeiset. Neljäskin tytär on nyt ne läpikäynyt.
 


Hallin valaistus oli mielenkiintoinen. Ihan eri asetuksia piti räpläillä, riippuen kuvauspaikasta. Olen niin älyttömän vähän kuvannut ihmisiä, että olen niin onneton. Kai jännitykselläkin oli osansa asiassa. Olisi pitänyt tulla paikalle hieman aikaisemmin, että olisi ehtinyt tehdä vähän enemmän säätöjä.
 


Hieman maltillisempaa tyyliä tässä.
 

 
Tanssit sujuivat hienosti. Pientä kommellusta tietysti sattuu, mutta sekin tavallaan kuuluu asiaan. Hieman ärsytti kun vähintään 6 kertaa muistutettiin uudesta lattiasta. Piikkareilla ei asiaa sinne. Kenkien pohjia kehoitettiin tarkistamaan myös useaan kertaan, ettei olisi hiekkaa ja kiviä naarmuttamassa uutta lattiaa.
 
 
Hymy oli herkässä.


Kovasti oli nähty vaivaa tanssien opettelussa. Perinteisiä vanhoja tansseja, mutta myös moderneja oli nähtävillä.
 

 
Ystävien kanssa on mukava jutella tanssien tauolla. 


Halusin kuvata välillä tanssijoita hieman ylempää. Menin portaille. Se ei ehkä ollut hyvä ajatus näin jälkikäteen. Nimittäin niissä aina kulki joku ja silloin portaat hytkyivät. Ei tullut tarkkoja kuvia.
 

 

Pakostakin tuli mieleen välillä ne omat vanhojen tanssit. Ne olivat aivan toisenlaiset. Silloin pukeuduttiin oikeasti vanhoihin asuihin. No, ajat ovat toiset ja maailma muuttuu.Sen verran ylikierroksella äitiliinikin oli, että uni ei meinannut tulla yöllä silmään.
 

 
Kuvasin myös työkaverin tytärtä ja tyttärien kavereita. Pyörähtelin pari biisiä myös mieheni kanssa, vaikka ei se järkkäri vyötäröllä ihan helppoa ollutkaan. Enkä ole todella mikään tanssija!
 

 
Hieman itämaista viritelmää. Tänään tanssit jatkuu...yöhön asti!
 


Kommentit

Huopalintu sanoi…
Kiva, kun pääsi näin kuviesi kautta näkemään nykypäivän tanssiaisia. Itse kun ei ole päässyt koskaan muiden tansseja katsomaan. Omat silloin aikoinaan oli tosiaan aika erilaiset. Taisin itse väsätä pukuni jostain vintiltä löytynyttä vanhaa pukua muunnellen ja moni vuokrasi oopperan puvustamosta muhkeita vanhanaikaisina pukuja.
Hyviähän nuo kuvat ovat, varmasti on aika vaikea kuvata liikkuvia kohteita sisätiloissa j oudossa valaistuksessa.
Huopalintu sanoi…
Piti vielä laittaa, että kyllä nuoret ihmiset ovatkin kauniita ja että puvut ovat ihanan keväisen värisiä.
Minttuli sanoi…
Ihania nuoria ja nykyisin asut todellakin ovat kuin Linnan juhlista.
Kuvat ovat huippuluokkaa, turhaan vähättelet:)
Sirpa sanoi…
Niin kauniita pukuja ja kampauksia.
Hienot kuvat olit ottanut!!
Pirkkoinkeri sanoi…
Hienosti onnistuneita kuvia.
Eipä ihme, jos äidinkin yöunet ovat jännityksestä kärsineet :)
orvokki sanoi…
Upeaa pukuloistetta. Tytöt on niin kauniita näissä ihanissa mekoissa, saavat olla päivän luxusta, ja pojat kuin nuoria herrasmiehiä. Kerran tosin näin, että frakin kanssa oli lenkkarit !!
Hieno kuvasarja.
Irma sanoi…
Ihanat tanssit niin kauniita nuoria ja pukuja. Hienot kuvat kiitos.
Hyvää ystävänpäivää sinulle :)
Vikki sanoi…
Voi miten kauniita nuo nuoret tytöt ovat kavaljeereineen. Oikea prinsessapäivä!
Kauniisti kuvattu!
Anne sanoi…
On nuo nuoret niin kauniita ja komeita. Kallis päivähän se on, mutta varmasti jää nuorille ihania muistoja - ja vanhemmille myös.
seita sanoi…
Kauniita nuoria ihmisiä ja pukujen väriloistoa. Onnistuneita kuvia.
Matkatar sanoi…
Tosi upeat kuvat sait otettua! Tiedän itsekin miten vaikeaa koulujen liikuntasaleissa on kuvata -vasta tyttöjen ollessa lukiossa aloin itsekin oppia pikkuhiljaa kameran käsittelyä (kait oli parempi kamerakin) -peruskoulujen juhlakuvat tuntuivat aina olevan "yhtä suttua".
Kivoja juttuja nuo vanhojentanssit, meidänkin tytön tansseista on jo muutama vuosi vierähtänyt. Neljästä lapsestamme vain nuorin edes halusi tansseihin. Minunkin aikanani muuten pukeuduttiin vanhoiksi eikä ollut mitään tanssejakaan!
Häivähdys sanoi…
Tosi hyviä kuvia sait, vaikka nuo salit ovat aina niin hämyisiä liikuvien kohteiden kuvaamiseen. Hienoja muistoja talletettavaksi!
Kati sanoi…
Ihania pukuja ja kauniita kuvia. Minunkin esikoiseni tanssi tänä vuonna vanhojentanssit Järvenpään lukiossa.