Potemista


Mä menin sitten viime lauantaina jostain mystisesti hommaamaan ruusun vasempaan pohkeeseen, josta se levisi sitten myöhemmin laajemmallekkin. Aluksi kuvittelin, että se on pinnallinen laskimotulehdus. Iho oli punainen, tulikuuma ja kova. Särkyä oli samaan tapaan kun ampiaisen pistoskohdassa. Sunnuntaina sitten nousi lämpö ja päätin käydä päivystyksessä. Lääkärin diagnoosi oli se ruusu. Sain vaihtoehdoksi jäädä sairaalaan antibioottitippaan tai käydä ottamassa antibioottia pistoksina 2-3 päivää. Jälkimmäinen oli paljon parempi vaihtoehto. No, verikokeitakin otettiin  useita. Olen aika mustelmilla niistä, että ihan sen ruusun seurauksena. Iho joutui niin pingille, että jalkaan tuli verenpurkautumia.

Maanantaina kävin ottamassa piikin terveysasemalla ja tämän kertainen lääkäri halusi vielä poissulkea sen laskimotukoksen, jouduin siis toistamiseen verikokeisiin. Seuraavaksi sain antibioottia tabuina. Eikä mitään ihan pieniä tabuja, vaan 1000 mg ja kolmesti päivässä. Huominen vielä ja sitten se olisi siinä. Nyt jalka näyttää jo hyvältä, mutta se kutisee ihan hirveästi. Yritän olla raapimatta, ettei sinne koipeen nyt enempiä bakteereja pääse. Jalasta, eikä muualtakaan ei löydy haavaa, joka selittäisi bakteerin pääsyn. Se tartunta jää nyt mysteeriksi. Viikko tässä oli sitten saikkua. Sellainen kokemus se. Oli tässä aikaa selata nettiä ja keksiä itselle uusi harrastus, siitä kerron lisää huomenna tai ensi viikolla.

Kommentit

Minttuli sanoi…
Voi sentään, ruusu on kyllä todella ikävä yllätys. Hyvä että olet saanut kunnon tropit ja paranemaan päin.
Toipumista sinulle!
Äityli-Mummo sanoi…
Vesiroko jälkee jää virus "muhimaa" elimistöö, sillo tällö pomppaa ruusun pintaa. Muistelisi aikannaa lääkäri miulle kertonee. Miul ollu kaks kertaa, n.40v sitte kämmene kokosen nilkas, 10-15 vuotta sitte oikee lapaluu pääl, kahe euro kokosen.
Cheri sanoi…
Minulla oli jokin aika sitten ruusu vasemmassa kyynärpäässä. Virus on jäänyt vesirokon jälkeen vaeltelemaan ja aktivoituu joskus, varsinkin stressitilanteissa. Onneksi se on usein aika lievä, mutta yleinen huono olo kestää muutaman päivän. Minulle auttaa siihen lysiini (aminohappovalmiste). Se on kuin täsmälääke otan muutaman pillerin alkaa heti helpottaa. Vaikutus johtuu lysiini-arginiini-tasapainosta.
orvokki sanoi…
Voi että kuinka kurjaa.
Olen kuullut, että ruusu tulisi myös stressistä.....
Tsemppiä oloosi.
Kvilttaaja sanoi…
Voi surku. Ruusu on inhottava sairaus. Pikaista paranemista.