Ukulele


Olen jo pitkään halunnut oppia soittamaan, siitäkin huolimatta, että rytmitaju on mitä on ja käsien/sormien näppäryyskään ei päätä huimaa! Aamu-tv:ssä taannoin ukulelea esitteli joku tyyppi ja siinä samalla opetti toimittajaa rämpyttämään. Sehän kuullosti vallan kivalta! Ukulele on varsinainen hyvänmielen soitin. Jättää varmaan aika harvat kylmäksi. Kyllä tuo kädessä hymy irtoaa!

Niinpä sitten aloin netistä katsomaan löytyisikö mulle soitinta. Artikkeleissa ja tässä tv:n jutussa vakuutettiin, että kaikki oppivat soittamaan! No, koska mun lähtökohdat ovat vallan huonot, niin mitään kallista soitinta ei ollut tarkoitus hommata. Kuitenkin sellaisen, että ei ihan lelu kumminkaan. 

Ukuleleja on viittä eri kokoa. Pienimmästä suurimpaan: sopraano-, konsertti-, tenori-, baritoni- ja  bassoukulele. Tämä mun on konserttiukulele. Tilasin sen nettikaupasta Thomann nimeltään. Kyseessä on tämän firman omaa tuotantoa elikkä Harley Benton, joka kuulemma kopioi Kiinassa kalliimpien merkkien tuotantoa. Soitin maksoi 69 euroa, se on kokopuuta (mahonki, ruusupuu), siinä on Aquilan kielet, ulkonäkö on siistin näköinen. Sanotaan, että nämä halvat soittimet eivät pysy kovin hyvin vireessä, mutta siihen en vielä pysty sanomaan mitään kun eilen tämän vasta sain. Ukulelessa on vain neljä kieltä ja viritykseen on kiva muistisääntö "Goats Can Eat Anyting" elikkä G-C-E-A.


Koko eilinen ilta meni harjoitellessa sointuja. 5 sointua opin (G, G7, Am, C ja F) ja soittelin jo paria biisiä iltaan mennessä elikkä "Stand by me" ja "Paljon onnea vaan". YouTubista löytyy paljon opetusvideoita ja niitä mä katsoin kaiket illat viime viikolla odotellessa soitinta ja sairastaessa. Elikkä voi olla, että kaikki oppivat soittamaan! No, palataan asiaan kesällä, olenko oppinut oikeasti mitään. Ihan vaan omaksi iloksi rämpyttelen. 


Kommentit

Minttuli sanoi…
Ukulelessa on kaunis soittoääni ja nopeastihan olet jo oppinut.
Kivan näköinen on soittimesi!

Hyvää ystävänpäivän iltaa!
Vikki sanoi…
Hienoa :)
Iloa opiskeluun!
Äityli-Mummo sanoi…
Nätti soitin on. Väri just miu makkuu. Mukavii soittohetkii, meil o Ossi isävainaa mandoliini koristeen seinäl :)
Kirsti sanoi…
Hyvää ystävänpäivää!