Kurkipari


Ekat "lähikuvat" kurkipariskunnasta Hattelmalanjärvellä. 


Kävin tunnin pikapyrähdyksen tornilla kun mies kävi ostamassa sillä aikaa multaa ja lannotteita.


Hattelmalanjärvelle tehdään v. 2016-2020 parannustöitä, joiden tarkoitus on parantaa järven kuntoa lintukosteikkona. Juurikin tuo niemi, missä kurjet viihtyvät paljon, katkaistaan rannasta ruoppaamalla. Silloin vesi nousee. Ketut ja supikoirat eivät pääse hävittämään pesiviä lintuja. Lisäksi toiveissa on, että kahlaajat palaavat järvelle.


Talvella oli kaadettu puustoa. Se oli vaan jätetty paikoilleen ja nyt kurjet eivät meinaa pystyä laskeutumaan sinne.


Avointa maastoa ei ole. Näki, että risut ottivat niitä päähän!


Putsaamista iltaa varten.


Kuulin koiran haukuntaa! Pian tornille tuli koiranpennun kanssa väkeä. Se räksytti tauotta. Kurjet eivät tykänneet, vaan vaihtoivat maisemia!


Kommentit

Kivipellon Saila sanoi…
Aika jännää, että lintutornille tullaan koiran kanssa!

Hyvä, että järveä kunnostetaan lintuja varten! Kurki on hieno lintu ja hyvät kuvat sait. Varmaan niitä tosiaan harmittivat nuo rangat.
Sirpa sanoi…
Hieno kuvasarja kurkiparista.
Minttuli sanoi…
Upeat kurjet, hienot kuvat!
Upea näky niiden lentoonlähtö on!

Täälläpäin on myös Rastunsuon lintukosteikko, entinen turvesuo. En ole vielä käynyt, jospa joku päivä.
Kvilttaaja sanoi…
Lintutornissa saa ja pitää sanoa häiritsijälle suorat sanat. Maarin lintutornissa käy usein koiria. Niistä ei ole koskaan ollut häiriötä. Kaikki osaavat käyttäytyä. Harmillista, että risut on jätetty haittaamaan kurkien elämää. Ilmoita asiasta vastuulliselle taholle.
Äityli-Mummo sanoi…
Kyl ois suotavaa pittää pesimäalueet kunnos ja koirat jättää kottii häirihtemäst lintuja. Ylväs lintu, upee harmaa, hienot pyrstösulat. Aiva ihana tuo putsauskuva.
Uljaat linnut! Ja hienoa, että järveä kunnostetaan. Toivottavasti se tuottaa tulosta ja linnusto monipuolistuu. :)

Olen myös törmännyt usein koiriin lintutorneilla, eikä niistä yleensä ole haittaa - nukkuvat lähinnä tornin nurkassa. Haukkuva koira ei kuitenkaan kuulu lintupaikoille, ja vaikka niin vastustankin toisten tekemisien aktiivista paheksumista, tällaisessa tapauksessa olisin varmaan itsekin puuttunut tilanteeseen ja maininnut ongelmasta.
Carola Lehtonen sanoi…
Ylväät kurjet, harmi ettei joku osannut ajatella haukkuvan koiran kenties säikyttävän lintuja.Hieno juttu, että järveä kunnostetaan.
Rautalintu sanoi…
Minäkin pidän tuosta sulkiensukimiskuvasta.
Susanna sanoi…
Ihanaa, että ovat taas paikalla :-)