Mustaakin mustempi


Herra mustarastas on aika tummanpuhuva näky. Keltainen nokka sentään pirstää olemusta mukavasti.


Joko sopivaa ruokaa ei ollut tarjolla tai lintu on kovin ronkeli sen suhteen.


Mun kesti kohtuullisen kauan löytää oikeat asetukset mustan linnun kuvaamiseksi. Varsinkin näin kovalla valolla on jonkin verran haastava tapaus.


Luulen nähneeni myös rouvan oksien välistä, mutta hän päätti olla varsinaisesti näyttäytymättä. Monet ihmiset kertovat mustarastaan kauniista laulusta. No, se mitä minä olen kuullut on aika sanotaanko monipuolista lurittelua...


Olen ollut ihmeissäni kun tavallisia räkättirastaita ei ole missään. Kuitenkin oli aivan hyvä marjavuosi, että olisi kuvitellut niitä olevan kohtuudella maisemissa.


Kiva homma kun edessä on vajaa työviikko! Sitten pääsee taas toivon mukaan kuvaamaan! Olisi kiva päästä kokeilemaan telejatketta, jonka ostin jo kohtuullisen kauan sitten. Minulta kysellään joka viikko, että joko oot testannut? Ei kannata lähteä pikkulintuja sillä huitomaan aivan läheltä, 800mm on kuitenkin jo melkoinen tykki. Odottelen, että sitä pääsisi testaamaan tornilla tai vaikkapa jossain pellon laidalla.


Kommentit

marketta sanoi…
Sunnuntai-iltana tultiin saunasta ja kuunneltiin mustarastaan luritusta. Tuntui aikas hämmentävältä, kun oli kuitenkin pakkasta ja satoi lunta. Tuo laulu kuitenkin kuulu kevääseen! 😃
Äityli-Mummo sanoi…
Wauuu, no on hää musta, mut hienost näkkyy hienosest vaaleemp kuvioväri. Tääl näky räksii jo viikko sitte.
Rautalintu sanoi…
Ihana! Meillä ei oo vielä koirasmustarastaita näkynyt. Yksi tytteli on tässä pyörinyt talven ajan.
Gunilla Bäck sanoi…
Komea herra! Tuo keltainen rengas silmän ympärillä on kaunis tuota tummaa pukua vasten.
Kruunu Vuokko sanoi…
Todella ihana lintu kaikkineen. Hyvät kuvat.
Carola Lehtonen sanoi…
Mustarastaita on täälläkin, talvehtivat, eivät lähde mihinkään.Laulavat moninaisesti, välillä onkin vaikea erottaa onko kyseessä mustarastas vai joku ihan muu lintu.Ensi lauantaiksi on lupailtu kaunista, voi kun pääsisi kuvailemaan kauniissa säässä.
Marika sanoi…
Minä hetkisen ajan mietin, että onko tämä samanlainen lintu kuin meidän pihalla välillä kesällä käy - hämäsi tuo nokan väri. Mutta tässä googlettelin ja näemmä mustarastaalla voi olla nokka niin keltainen kuin oranssikin. Meidän pihalla käy sellainen, jolla nokka on oranssi kuin pesty porkkana :) ♥

Upeat kuvat olet kyllä saanut! Minulla on aina ollut vaikeuksia kuvata mustia/tummia eläimiä, etenkin kirkkaalla säällä.
Huopalintu sanoi…
Mustarastaat ovat niin komeita, jos olisin lintu, niin haksahtaisin mustarastaaseen ☺ Meillä on nyt parin päivän ajan näkyny talven ekat mustikset ruokintapaikalla, odotan niiden kaunista laulua kovasti.