Sammakkojahdissa


Sää oli kuvausreissua vastaan, sillä taivaalle pukkasi kokoajan tummia pilviä. Lähdin sillä mielellä, että kuvataan niin kauan kun voi, vaikka 15 min, jos ei muuta. Lammella oli aika puhdasta tällä kertaa, yksi muovirasia vain kellui keskellä. Kutua oli rantavedessä. Jos siihen rannalle asettuisi. Laitoin muovipussin takapuolen suojaksi ja maahan vaan istumaan. Meinasin kokoajan valua penkereeltä kohti lampea, että piti saada jalalle ns. jarru l. tällä kertaa pajunoksa.

No, ei niitä nyt mitenkään runsaasti ollut näitä sammakoita. Varsin ujojakin vielä. Pikkuisen kurkistivat vedenpinnan yläpuolelle ja sitten heti uppeluksiin!


Muistelisin, että viime keväänä lammella ei ollut sammakoita. Joten tämä saalis oli siihen nähden tosi hyvä.


Kyllä mä taidan käydä vielä toisenkin kerran, jos vaan keliä riittää.


Siinä tulee uusi sammakoita! Nyt olen toiveissa, että alueen pojat olisivat nyt niin jo isoja, etteivät ryhdy kudun hävitykseen! Olisi kiva kun mahdollisimman moni selvityisi sammakoksi asti!


Todella tykkään sammakoista! Niitä ei juurikaan näe kun juuri tämän lyhyen kevään ajan. Minulla on toinenkin, vähän huonompi paikka.  Pitää sekin käydä katsomassa.


Hieman ramasee, taidan lähteä tästä päikkäreiden pariin!


Hyvää viikonloppua!

Kommentit

Tuulikki sanoi…
Ihanat sammakkokuvat! Aika veikeitä veitikoita nuo ovat, välillä ujosti piilosilla :)
Toivotaan hyvää sammakkokesää!
Sinulle Tillariina oikein mukavaa viikonlopun jatkoa, minäkin taidan oikaista tuonne sohvalle, nimittäin kun tuli ihan mahdoton sadekuuro tänne. Hyvä juttu luonnon kannalta.
Äityli-Mummo sanoi…
Upeet sammakkokuvat oot saanu ottanee, kiva kutukasa.
Rautalintu sanoi…
Just tänään tuli puhetta miehen kanssa, miten sammakoita ei enää näe niin kuin vielä lapsuudessa. No, tänään näin, kun olin pururadalla lenkillä. Yksi loikki polun yli lammikkoon ja toinen livahti pinnan alle. Kutua en vielä nähnyt.
Maria Rodrigues sanoi…
Gorgeous capture.
Have a nice weekend
Hugs
Maria from
Divagar Sobre Tudo um Pouco
Carola Lehtonen sanoi…
Kivat keväiset sammakkokuvat:)
Susanna sanoi…
Ihanat sammakot :-)

Näitä aina etsiskelen keväisin, melkoisen huonolla menestyksellä ;-)
Häivähdys sanoi…
Upeat sammakkokuvat! Olen käynyt joka päivä töitten jälkeen tarkastamaan sammakko-ojan, mutta vain yksi sammakko on näkynyt. Hyvä valo kuvissasi :)
Sammakoiden kutuaika tarjoaa tosi mielenkiintoista havainnoitavaa ja kuvattavaa. :)
Kvilttaaja sanoi…
Hienot sammakkokuvat.