Ujo harmaapäätikka!


Viimeinkin sain itseni sinne Aulangon ruokintapaikalle. Vein sinne tietty linnuille vähän evästäkin, talisiemenpalloja, talisiemenköntsän ja maapähkinöitä. Toivon mukaan maistuvat. Olipa paikka muuttunut sitten kevään! Melkoinen risukko! Aita oli viety pois ja tilalle laitettu isoja kiviä. Jostain ilmestynyt kurtturuusuakin kasvamaan! Ennen se oli selkeästi oma alueensa kodan ja Aulangon ulkoilumajan vieressä. Nyt ei niinkään. Jos olisi viitseliäs, niin ottaisin puutarhasakset ja kävisin vähän raivaamassa. Toisaalta kun jo Hattiksen raivasin, niin eikö joku toinen voisi siihen hommaan ryhtyä?! Pitää miettiä.

Olen ihmetellyt kun Hattiksen linnut hieman normaalia arempia! No, taisi sekin mysteeri selvitä. Siellä käy tosi paljon väkeä katsomassa lintuja ja sinne mennään siis jopa koiran kanssa! Lintujen ruokinnalle!!! Eikö oo yhtään järkeä ihmisillä? Sitten olen parikin kertaa nähnyt siellä porukkaa ruokintalaitteiden alla ollaan pokkari käsissä kuvaamassa lintuja! Kyllä sitä sellaiset 4 metriä pitää sitä väliä pitää. Riippuen istuuko autossa vai seisooko siinä vieressä. Autosta kun katselee, sallivat lähempää. Syksyllä arempia aina ja kevättalvella voikin istua vaikka retkituolissa sen 4 metrin päässä ja kuvata. Sitten olisi kiva, että sitä ruokaa toisi useampikin. Kenellään ei ollut tuomisia...

Kommentit

Irja sanoi…
Oijoi sait kuvattua harmääpäätikan, niitä olen odotellut kun tässä tikkoja käy, mutta ei taida näille leveyksille tulla.
Carola Lehtonen sanoi…
Tuota harmaapäätikkaakaan en ole koskaan luonnossa nähnyt.Mustarastaita ja rastaita oli vielä tänään ainakin täälläpäin runsaasti liikkeellä. Täällä ei ole minun kuvausreiteilläni lintujenruokintapaikkoja, mutta ajattelin itse alkaa marraskuussa ruokkimaan taas lintuja, niitä on kyllä mukava seurailla, täällä omalla terassilla ei vaan tuo lajikirjo kovin runsaslukuinen ole.