Citypokkari!

Ostin jo viime viikolla itselleni uuden ns. "citypokkarin", jota on tarkoitus kuljettaa laukussa siis lähes aina. Kyseessä on Sony Cyber-shot DSC-HX10V. Kesällä otin järkkärirepun objektiiveineen aika useinkin työpaikalle mukaan ja kuvasin kotimatkalla. Ei se ollut aina mitään herkkuva kun oli kannettava tietsikka laukkuineen ja vielä oma aika iso olkalaukkukin. Sitten töissä saa reppua hieman vahtia! Silti monesti juuri työreissuilla voi eteen tulla jotain hyvinkin mielenkiintoista, jota voisi kuvata.

 Mun vanhaa Ixusta en oo edes nähnyt vähään aikaan, sen on tainut muu perhe jo omia. Tänään sitten kuvasin ekan kerran uudella kameralla töistä tullessani. Otin takuuvarman Ankkalammen kohteeksi. En ole oikeastaan lukenut ohjekirjaa, sillä sellaista ei juurikaan tullut aparaatin mukana, siis paperiversiota. Olen vaan maalaisjärjellä siihen tutustunut. No, jos jonain kylmänä syksyisenä iltana hommaan vähän kuitenkin perehtyisi. Ensimmäinen outo juttu oli, että kamerassa ei ole erikseen etsintä, vaan kuvauskohdetta tsiikaillaan pelkästään näytön kautta. No, makroillessa se on minusta vähän hankalaa, kai siihen tottuu. Maisemakuvissa kamera on varsin näppärä ja varmaan juuri kaupunkireissuilla. Näitä kuvia ei ole sitten mitenkään käsitelty, suoraan kamerasta siis. Minulla oli väärä kuvasuhde kun nämä kuvat ovat tämmösiä pitkulaisia! Niin ja kuvakokoakin voisi kasvattaa. Kuten ed. kerroin, en tosiaan ole tutustunut tähän kameraan vielä kunnolla. Kyseinen kamera ei oo saanut mitenkään kovin ylistäviä arvioita testeissä, mutta eiköhän tuo mun tarkoituksiin ole ihan tarpeeksi hyvä. Saman kameran osti taannoin "Matkatar", että häneltä sain tietyllä tavalla kimmokkeen! :)

Väsynyt matkalainen! Vielä juuri ja juuri hengissä. Tätä kuvaa ei olisi voinut ottaa muuten järkkärillä, sillä korento roikkui lammen penkalla sellaisessa asennossa!


Ankkalampi vastakkaisilta rannoilta!
Ankkalammen pieni poukama, jossa "isoa sinistä" metsästin lukemattomia kertoja. Seisoin tuossa kivellä ja kyttäsin! :)"Iso sininen" hyvin läheltä! Elikkä kakkoskamerana ihan ok. vehje. Varsinkin kun laitan nuo säädöt oikein. :)

Kommentit

Saila sanoi…
Kiva tuo pitkä "laajakangas"-formaatti näissä korentokuvissa kun heillä on pitkät siivet :-) Ja maisematkin näyttää mukavilta.
Tellu sanoi…
Hieno tuo viimeinen kuva ;)
Tiitsa sanoi…
Hienot kuvat, hyvä hankinta siis. Onhan tuo helpompi kuljettaa mukana työmatkoilla kun koko kameralaukku. Onneksi olkoon.
Pasi Lepola sanoi…
Tuo Sonyhan vaikuttaa lupaavalta, upeita makroja! Pitäisköhän itsekin hankkia vastaavaa pikkukamera kakkoseksi.
Emileitha sanoi…
Ihan hyviä kuvia, olen itsellekkin harkinnut jo pienempää kameraa toiseksi,helppo olis kuljettaa kun nyt jää kuvia ottamatta..