Helvetinkolu

Tuntui sunnuntaina, että tarvin jonkinlaista "pään tyhjennystä" kaikenlaisten ongelmien kanssa ja mikäs sen parempaa siihen kun valokuvaus luonnonhelmassa. Ehdotus miehelle asiasta ja hän on aina halunnut nähdä tämän Helvetinkolun, joka on osa Helvetinjärven kansallispuistoa. Siispä sinne!

 Pikkuisen oli pettymys tämä reissu jos vrt. edellisen viikonlopun Torronsuon retkeen. 11 km, aika haastavassa maastossa elikkä korkeuseroja löytyi ja vaikeakulkuista maastoa. Suurin osa meidän valitsemasta reitistä oli aika silleen synkässä metsä- ja suoalueella. Lampien ja järvien rannalle ei oltu tehty pitkospuita ja niitä siis piti ihastella yleensä vähän kauempaa. Myrsyt olivat kaataneet paljon puita reitille ja vaihtoehtoisten kulkureittien etsintä jäi sitten kulkijan oman kekseliäisyyden varaan. Valokuvia tuli jonkin verran otettua, mutta mitään erityisen hienoa ei tarttunut mukaan. Hienoin hetki oli varmaan ilta-auringon lasku yhden järven rannalla ja sieltä jostain kuuluva kuikan "kiljunta"! Taukopaikat oli kyllä osattu laittaa todella hienoille paikoille ja niiden varustelukin oli hyvää! Löytyi sahat, kirveet, huussit, vesiämpärit ja polttopuuta. :)  Tuo punainen päivätupa oli mielenkiintoisen näköinen matala maja. Siellä olevan vieraskirjan perusteella voi sanoa, että väkeä käy hyvin!
Sää vaihteli kuten tähän aikaan vuodesta usein on, pienestä tihkusateesta puolipilviseen.
Hirvikärpäsiä ei muuten sitten näkynyt kun tasan 3 kappaletta! Yksi vuosi peruttiin lähtö kun kuultiin, että niitä oli siellä päin ihan riittävästi.


"Helvetinjärven kansallispuiston rotkolaaksot muodostuivat vuosimiljoonia sitten, jolloin suuret voimat siirtelivät maankuorta ja synnyttivät kansallispuiston jylhät maisemat jälkipolvien ihailtaviksi. Kansallispuisto soveltuu hyvin päivä- ja telttaretkeilyyn. Puistosta on polkuyhteys Pirkan Taival -retkeilyreitistöä pitkin muun muassa Riuttaskorven virkistysmetsäalueelle ja Seitsemisen kansallispuistoon.
Helvetinjärven kansallispuisto edustaa vaihtelevaa ja jylhää pirkanmaalaista metsäluontoa. Alueen erikoisuutena ovat syvät rotkolaaksot, jyrkkärantaiset järvet, pienet metsälammet ja salomaiset metsät. Helvetinkolu, yksi rotkoista, on ollut tunnettu matkailunähtävyys jo 1800-luvulla. Yhä edelleen Kolu on puiston suosituin käyntikohde."
 -Luontoon.fi-sivusto


Kommentit

Saila sanoi…
Jylhän näköisiä paikkoja! En ole koskaan käynyt tuolla, vaikka aikoinaan opiskelin sillä seudulla. Pitänee joskus lähteä sitten ihan erikseen tuonne tutustumaan.
Tiitsa sanoi…
Tuota kohdetta olen monesti miettinyt ja lukenut kävijöiden kokemuksista. Varsin erilailla kävijät sen kokevat, minä kaipaan veden läheisyyttä, lampia, järviä, rantoja. Hienot nuo levähdyspaikat näyttävät olevan ja kuten kerroitkin hyvin varusteltuja. Kiitos tästä ja hyvistä kuvista Tillariina.
Pessi sanoi…
Mukavasti markkinoit Helvetinkolua! Selkeesti tutustumisretken arvoinen paikka! :)