Omenastrudeli


Teen näin syksyisin valmiista filotaikinasta (Kanaki, pakasteesta) omenastrudelia. Filotaikinalevyt vaan voidellaan sulatetulla voilla n. 6 kerrosta. Paketista tulee kaksi strudelia. Sitten ohueksi leikatut omenasiivut, fariinisokeria, kanelia ja rusinoita (mantelirouhettakin voi laittaa, meillä ei) taikinalevylle, rullataan rullaksi ja voidellaan pinta voilla. Perinteisesti kääretorttu laitetaan hevosenkengän muotoon. Paistetaan +180 C, n, 15-20 min. Tomusokeria päälle kun on jäähtynyt. Aika hyvää jäätelön kanssa.

Kommentit

Intianminttu sanoi…
Herrrkullisen näköistä!

Kauniita luontokuvia taas noissa aiemmissa postauksissa, työviikko oli niin kiireinen, että jäi kommentointi vähälle. Minäkin bongasin tänään voikukan ja muutamia erilaisia kukkakärpäsiä sekä muutamia sudenkorentoja...oli se ihanaa!
Harry Kalenius sanoi…
Onneksi on uudet lasit tilauksessa. Luin omenanuudelit ja pakko oli tulla katsastamaan. Hyviä herkuttelu hetkiä:)
Harakka sanoi…
Vautsi, kun onkin hyvän näköistä ja varmaan makuistakin, nami!
Askartelin itte sanoi…
Niiiin herkullisen näkönen:)
Tellu sanoi…
Nami-nami, näyttää tosi herkulliselta! Tuotahan voisi vaikkapa tehdäkin joskus.