Pähkinähakki


Työkaverini, Kristiina (lintubongari) vinkkasi fb:ssä eilen, että työpaikan pihalla pomppii pähkinähakki. Erittäin jännittyneenä pakkasin aamulla kamerarepun mukaan. Lounasaikaan sitten pihalle katsomaan, että olisko vielä tänäänkin? Olihan se. Sydän kyllä pamppaili melkoista ravia.


Työpaikan pihalla kasvaa muutama havupuu (en tunne lajia, isot neulaset ja jättikokoiset kävyt) ja siinähän tipu viihtyi vieressä nokkimassa maasta siemeniä kuin myös välillä puussa touhuten.


Tällä oli minusta aika pieni tuo nokka. Olikohan se nyt Vikki, joka oli myös tätä lintua kuvannut ja minusta hänellä lintu näytti enempi varikselta kun tämä.


Luonto voi joskus olla aika lähellä...


Olisi ollut kiva kuulla, millainen ääni tällä linnulla on, mutta se popsi siemeniä ja jätti juttelut väliin tällä kertaa.


Välillä keikuttiin oksallakin. Aika rohkea lintu. Pääsin varmaankin n. 5 metrin päähän lähimmillään, eikä se jatkuvasta lähentelystä ollut millänsäkään.


Kun siinä klo 15 maissa suuntasin kirjastolle, niin lintu oli yhä vaan ruokailemassa, eikä se häiriintynyt edes oppilaiden meluamisesta pihalla. 


Eiköhän se aika tavalla joka suunnasta tullut kuvattua. Näin nätti pyllykin sillä! :)
Aurinko kilotti silmiin kovasti, että vesi alkoi valua pitkin poskia. Olin aamulla laittanut silmäluomiin kosteusvoidetta kun kuivaavat ihan halkeiluasteelle. No, siinäpä sitten valuu voiteet silmiin ja kirveltää oikein kunnolla. Välillä piti tarkentaa vähän niinkö tuurilla kun ei nähnyt mitään. Otin kuitenkin toistasataa otosta, että kyllä siinä jokunen sitten osuikin. Tämän talven paras lintupäivä!

Kommentit

Sirpa sanoi…
Kaunis lintu sinistä taivasta vasten. Upeat kuvat.
Iiris sanoi…
Havupuu on luultavimmin sembramänty, niistä nämä hakit tykkää. Täälläkin näki hakkeja välillä kyseisten mäntyjen luona, sitten puut kaadettiin ja hakit katosivat maisemista.
Marsku sanoi…
Siun kuviin ei kyllä pety! Niin kauniisti osaat kuvata :)
Minttuli sanoi…
Totta tosiaan, hieno lintupäivä! Huippukuvat.
S sanoi…
Ihana lintu! Nytpä sivistyin taas sen verran, että tiedän jatkossa miltä pähkinähakki näyttää :)

http://elamaakuvina.blogspot.fi/
Tiitsa sanoi…
Onnittelut, upea lintu ja upeat kuvat(tietenkin). Kannattaa pitää sitä kameraa mukana töissäkin, eikö vain ;)
Harakka sanoi…
Tosi upeat kuvat Pähkinähakista!
Joskus aiemmin syksyllä sanoit, ettei löydy mitään kuvattavaa, ja täällähän on vaikka mitä hienoja kuvia!
Mustarastaastakin tosi NIIN UPEA kuva!
Hyvää marraskuun loppua sulle!
Tillariina K. sanoi…
Harakka, joopasta joo...se oli se aika kun satoi vain vettä viikosta toiseen ja linnut eivät vielä olleet asettuneet ruokintapaikan tuntumaan! Ei paljon tarvinnut kameraan koskea. Jatkuis vaan nämä aurinkoiset kelit vielä pari viikonloppua, niin eihän sitten olisi hätäpäivää! :)
Seijastiina sanoi…
Aivan upeat kuvat sait komeasta pähkinähakista ♥
Kerran olen vuosia sitten nähnyt vaan.
Kirsti sanoi…
Tosi hienot kuvat :)
Katja sanoi…
Meillä on pihapiirissä pähkinähakki. En vain ole onnistunut kuvaamaan, kun koskaan ei ole silloin kameraa mukana, kun se kunnolla näyttäytyy. Sembramännyissä viihtyy.:)
Marru sanoi…
No jessus, miten upeita kuvia! Ja hienoa, että siellä niitä lintuja riittää :)) Täällä vaan niitä perinteisiä "tinttejä" :D
Saraheinä sanoi…
Hienot kuvat hakista! Miten tuo taivas onkin noin sininen!
Vikki sanoi…
Onnea kovasti, toiveesi toteutui!
Mahdottoman hienot kuvat ja pääsit lähelle kuvaamaan! Hienoa!
Häivähdys sanoi…
Hienot kuvat, mitenköhän nuokin aina löytävät sembramännyille?! Ei niitä nyt niin tiheään ole.
Tillariina K. sanoi…
Nyt selvisi tuo puukin, se on kuulemma makedonianmänty. On pihassa kyllä pari sembraakin, vaan ne ovat kuulemma eri paikassa.

Pähkinähakit ovat kuulemma muistineroja. Muistavat satoja ruokajemmoja ällistyttävän hyvin ja löytävät lumen alta kätkönsä sitten myöhemmin talvella.
Heh, onkohan meidän hakki lentänyt sinne? Täällä ei ole näkynyt muutamaan päivään ja välillä oli poissa pari viikkoa, utta tuli sitten takaisin. Aivan mahoton pähkinäahmatti se on.