Illalla pihalla kamera seurana


Kiinanpionini on hyvin kitukasvuinen nykyään. Se tekee tasan kaksi kukkaa ja nyt se on nupulla. Aina yhtä kaunis se on. Kuuluu kesäni alkuun.

Ilvespompukki (Oxyopes ramosus)
Lupiinia minulla on sellainen pieni puska. Kaikki kukat vaaleanpunaisia. Russel-lajiketta itse siemenestä kasvatettu. Monet sitä inhoaa kun on levinnyt aggressiivisesti luontoon. Meillä se on kiltisti pysynyt tuossa kasvimaan reunalla, vaikka kaikki mahdollisuudet leviämiseen olisivat olleet. Hämikset ovat aika paikkauskollisia. Löysin sen saman piikkipallon, jota jo aiemmin kuvasin ja ihan samassa paikassa.
Japaninhappomarja on lopettamassa kukintaa. Siinä on joitakin kuivanneita, kuolleita oksia. Piikkien takia ei niin kiva kasvi, mutta kasvutavaltaan viehättävä. Aika ötökkävapaakin, ei mikään kirvojen herkku kun on niin "puinen". Tämän ötökän siitä bongasin.


Mustaviinimarjapuskissa on vieläkin paljon leppiksiä. Kai niillä on siellä ruokaa. 


Nyt se on sitten tapahtunut, mitä olen pelännyt 17 vuotta. Kotilot ovat löytäneet meidän pihan. Tämän ison vonkaleen löysin ensin ja sitten sellaisia tosi pieniä ½ cm kokoisia lukuisia. No, tämä oli odotettavissa jossain vaiheessa.Juhannusruusu on täynnä nuppuja. Minun ruusuni on ruotsalaista alkuperää ja se on vähän myöhäinen, usein se on kukkinut hieman juhannuksen jälkeen. Eikä se ole edes niin kaunis, mitä muilla olen nähnyt, mutta sillä nimellä se minulle myytiin, että on mikä on. Veriludehan se siinä möllöttää. Ei tykännyt oikein mun tähtäilyistä, vaan aina käänsi selkänsä minuun päin.


Kommentit

Sirpa sanoi…
Hienot kuvat! Kaunis kuvio veriluteella ja ihan söpö tuo piikkipallo :)
Pieni Lintu sanoi…
Vau mitä öttiäisiä - kyllä meidänkin on se makrolinssi ostettava!!
Marru sanoi…
Saman näköinen nuppu löytyy meiltä, mutta tasan yhden nupun on aina tehnyt ja useamman vuoden on jo meillä ollut...
Matkatar sanoi…
Ihania kuvia! Otan osaa kotiloista...meillä on taistelu aika kiivaana käynnissä täällä. Joka päivä keräilen niitä tontilta purkkiin ja levittelen silloin tällöin ferramolia. Aika hyvin on pysynyt kurissa -ainakin viimevuotiseen nähden kun ei vielä tehty mitään!
Tuula Laakso sanoi…
Sinulla on oma kuvausmaailma ihan siinä omalla pihalla. Monenlaista pientä kulkijaa ja toinen toistaan kauniimpia. Ei tuo kotilokaan ruma ole, vaikkakaan ei niin mukava kaveri puutarhassa.
Hienot kuvat luonnollisesti ;) ja hyvää viikonlopun jatkoa.