Lisää ötököitä

Aurorakuoriainen (Dictyoptera aurora)

Luvattiin iltapäiväksi sateita, joten makroilemaan jo klo 11 maissa. Juoksin tavallisen reittini tässä kodin läheisessä metsikössä, jotain 5 km yhteensä.


Tässä on saatu saalista. Laittoi ruuan mukavasti "pakettiin" ja lensi sen kanssa sitten muualle.

Muurahaispääkkö (Clytra quadripunctata)

Tämä oli varsin mielenkiintoisen näköinen pieni ötökkä.


Leppiksiä on vaan jotekin pakko kuvata, jos niitä näkee.


Sen avulla on helppo harjoitella käden tarkkuutta makroillessa. Minä kun en vieläkään käytä jalustaa, se on vaan jotenkin niin hankala.


Huomenna, jos sää sallii mennään miehen kanssa makkaran paistoon laavulle, toivon mukaan saisin myös lintukuvia otettua. Tänään tuntui niin ihanalta kävellä metsässä ja nauttia lintujen laulusta ja rauhallisesta tunnelmasta. Koiranulkoiluttajat olivat varmaan jo käyneet.


Tälle vimpalle en löytänyt nimeä. Saa ehdottaa!

Kommentit

Vikki sanoi…
Mahdottoman hienoja ja tarkkoja makroja, upeaa katseltavaa!
Enpä käytä jalustaa minäkään, tilanteet tulevat niin nopeasti eteen ja seli, seli...
Sirpa sanoi…
Upeat makrot!
Pihalla kuvatessani käytän usein yksijalkaista, sen verran jo käsi tärisee.
Kirsti sanoi…
Tosi upeita ötökkäkuvia ♥
Laura sanoi…
Loistavia kuvia ja meikäläiselle myös biologian oppitunteja : )
Äityli-Mummo sanoi…
Kiitos kaunis, kauniista kuvista, myös noist hirvee näkösist ötököist, mielekiintosii kuviointei.
Pirkkoinkeri sanoi…
Kuvasi ovat todella tarkkoja ilman jalustaakin. Omat käteni eivät ole niin vakaat, joten tuloskin on mitä on :) Ehdottoman hienoja ötökkäkuvia ja toki leppiksestä täytyy kuvia ottaa kun vain tilaisuus on.
Intianminttu sanoi…
Naurattaa, kun haaveilet tarkemmista kuvista ja omat makroni ovat vielä valovuosien päässä näistä sinun ottamistasi tuon tarkkuuden suhteen. En tajua, miten teet tuon. Mulla makroillessa syvyysterävyysalue menee mahdottoman pieneksi. Kroppaatko kuvia vai ovatko makroilut suoraan kamerasta? Otitko nämä makrollasi vai jollain muulla? Opeta vähänsen :)
Tillariina K. sanoi…
Intianminttu, kyllä minä kroppaan makrokuvat, sillä eihän tuolla 100mm:llä muuten saa "tarpeeksi" suuria ötökkäkuvia. Toisaalta usein kuvat sen kestää, ilman suurempaa rakeisuutta. Laitan kuviani yhteen kuvafoorumiin ja siellä niuhotetaan ihan täysillä, jos ötökkäkuva ei oo terävä. Siitä kai on tullut itsellekkin jokin pikkuinen niuhotuksen aihe, siis omissa kuvissa. Tarpeeksi iso terävyysalue, niin sen kanssa kanssa saa "tapella" kun kuvaa makrolinssillä. Se kun sattuu olemaan sen linssin ominaisuus, että ei oo kovin laaja. Sitä ei tajua ne, jotka eivät kuvaa makroja. Valitettavasti. Yritän ötököistä löytää sellaisen kuvakulman, että siinä olisi "pinnat" ns. samalla tasolla, silloin terävyysalue on suurenpi. Aina se ei tietty onnistu, ötökän rakenteen vuoksi tai asennon. Ne kun harvoin suostuvat poseeraamaan. Hutia tulee paljon makroillessa, mutta toisaalta se on se viehätys, että ei oo ihan helppoa.
Häivähdys sanoi…
Hienot kuvat! Ihastuttavin kaikista on tuo ensimmäinen leppäkerttu, kyllä on kaunis kuva!