Lintu ja eväs


Näin kesällä lintuja ei juurikaan kuvaa, ettei niillä ole joku "herkkupala" tai toinenkin nokassa. No, ruokaa täytyy saada itselle ja pesueelle. Näin kylmällä hyönteisten pyydystäminen on varmasti vaikeaa. Lehdessä olikin jo juttua, että linnunpoikasia on pesissä löydetty kylmään ja nälkään menehtyneinä. Rastaita on todella paljon. Jos näkee nurtsin jossain, niin siinä melko varmasti köpöttelee rastas tai useampikin. Tämä on kuvattu meidän lähileikkipuistossa. 

Heräsin vasta klo 10.15 tänään. Jotain kotihommia on tehty, mutta taidan ottaa tämän päivän aivan rentoilun kannalta. Tsiikataas lähipäivien sää. Kovasti tekisi mieli korentoja kuvata, ne ovat olleet aivan paitsiossa tähän asti.

Kommentit

Katja sanoi…
Sääliksi käy pieniä höyhenettömiä linnunpoikasia, kun ovat nyt parin viikon sisällä kuoriutuneet, ja ilmat olleet todella kylmiä. Helposti siinä menehtyy koko poikue.:(

Rastaita on meilläkin paljon, ja lisää marjavarkaita on kasvamassa. Räksä teki pesänsä talon seinustalle lyhtylampun ja sadevesikourun väliin. Ei ehditty pesää hävittämään ajoissa, eikä enää olla raaskittu, kun viisi poikasta pesässä on. Kai niitä marjoja silti meillekin vielä jää.:)