Pesällä


Tässä näkee eron auringonpaisteella ja pilvisellä otetusta kuvasta. Kummallakin puolensa. Toista lintua ei näkynyt eilen, eikä perjantaina kun olin kävelylenkillä. Toivottavasti se on jossain lähistöllä kuitenkin. Yksinhuoltajana ei ole helppoa.

 Joku voi ihmetellä, miten pääsin noin lähelle pesää. Jo viime kesänä tämä samainen pariskunta pesi tuolla Vanajavedellä. Tosin aika kaukana rannasta heinikossa. Paikalle tuli mies veneellä,  oli ollut kalassa. Hän kertoi, että kyllä pesä nytkin oli alunperin ollut paljon kauempana, mutta myrskytuuli kuljetti pesälautan kohti rantaa siihen paikkaan, mistä soutuveneet lasketaan vesille. No, nyt veneilijät kulkevat kolmen metrin päästä uudesta paikasta. Lintu on siis pakostakin tottunut ihmisten tietynlaiseen läheisyyteen. Kuljin tosi hiljaa ja nätisti, istuin sellaiselle puupenkille. Annoin sen tottua hetken läsnäolooni ja ei se näyttänyt pahastuvan mun kuvaamista. En kauan aikaa viipynyt kuitenkaan, ettei tule stressiä.Kommentit

Sirpa sanoi…
On kaunis lintu! Hienot kuvat.
Kirsti sanoi…
Vau, kuinka hienot kuvat. Lintu on tosi kaunis.
Harry Kalenius sanoi…
Meilläpäin piti fiksut ihmiset huolen, että silkkiuikun pesintä epäonnistui. Juttelin asiasta tietävien kanssa ja sanoivat, että hylkää pesänsä aika herkästi. Hienot kuvat sait meidän kaupungin markkinointi linnusta:)