Lammin kirkkoLammin keskiaikainen kirkko on rakennettu v. 1490-1510. Paikalla on ollut sitä ennen pari puukirkkoa. Kirkko on omistettu Pyhälle Katariinalle. Ns. häsyjoulua vietettiin v.1813 kun jollain tipahti kynttilä, porukka meni paniikkiin tulipalon pelossa ja lähti ryntäämään kirkosta ulos. 10 ihmistä kuoli.


Kuvat on kuvattu 16-35mm:n laajakulmalla. Se on vääristämisen mestari noin objektiiveissa. Muuta ei mukana, joten tällä mentiin. Kirkon sisätilat ja kellotapuli paloivat huhtikuussa v.1918. Kirkko korjattiin ja kellotapuli rakennettiin uusiksi. Juhannuksena 1920 kirkko otettiin uudelleen käyttöön.


Kellotapuliin saatiin kellot Viipurin Papulan sotilaskirkosta. Taivas ainakin tuli siniseksi. Kuvasin ekan kerran pyöröpola nokalla. Aikaisemmin ei oo ollut aurinko oikealla suunnalla. Varsin kovat varjot tulee puista kirkon ympärillä. 


Kirkkoon saatiin sähkövalo v. 1921. Sisätiloihin ei päässyt, harmitus.


Hieno ovi.


Kommentit

Kirsti sanoi…
Onpas kaunis kirkko.
Huopalintu sanoi…
Pitäisi harrastaa enemmän ns. kotiseutumatkailua. Tuo kirkko ei ole kaukana meidän mökistä, mutta aina tulee vain nopeasti mentyä kauppareissulla ohi. Kiva, että saa perehtyä paikkoihin näin toisten kuvien kautta :) Kiitos!
Kaunis kirkko. Upea myös tuo viimeisen kuvan seinä.
JPK sanoi…
Hyvät kuvat ja laajakulmainen obiska on tuossa kyllä tarpeen. Sisätilat ovat todella kauniit. Ilmeisesti et sisälle päässyt?