Söhläämistä lintutornilla...Ruutana-Express
Mitä olen ittelleni yrittänyt opettaa!? Siis lentotipuja kuvataan kaikki tarkennuspisteet päällä! Oliko niin? Eikä ollut, muistin vasta kotona. Ottaa pattiin, ottaa pattiin...


Tässä oli muutenkin tosi hankala valintatilanne päällä. Merimetso, josta ei oo siis yhtään kunnon kuvaa uiskentelee ja sukeltelee melkein kameran kantomatkan päässä, vaan kalasääksi liitelee myös! No, arvaatte kumpi voitti! 


Siinä se Ruutana-Express nyt painelee!


On tässä kuitenkin mun yksi parhaimpia kuvia kalasääksestä kaikesta söhläämisestä huolimatta. Lintu on siltikin niin kaukana, kaukana. Tosi paljon siis kropattu kuva. Huomenna uudestaan, mutta eipä taida saada toista tilaisuutta...No, jos se merimetso antautuisi viimein!


Lisäsin vielä lopuksi nämä kolme kuvaa nyt illalla. Aluksi en oikein tajunnut, että miten se sääksi oikein näissä oli, ihme kierteessä näemmä!


Kun kuvaa harmaata pilveä vasten, kuvasta tulee melkein mv.


Kommentit

TainaT sanoi…
Siis..upeaa toimintaa kuvissa
waldlaeufer68 sanoi…
Wow, these are unique shots, congratulations
greetings Frank
Anne sanoi…
Kerta kaikkiaan upeat kuvat! Kaikki kuvat ovat hyviä, mutta jokin tuossa ensimmäisessä kuvassa puhutteli mua eniten. (Älä kysy, mikä. En osaisi kuitenkaan selittää.)
Harry Kalenius sanoi…
Turhaa rutinaa. Hienot ja onnistuneet kuvat.
Pasi Lepola sanoi…
Kyse ei ole niinkään siitä montaako tarkennuspistettä käyttää vaan 6D:n ongelma on se, että tarkennuspisteitä on niin harvassa, että kaukana oleva lintu mahtuu helposti tarkennuspisteiden väliin. Tästä johtuen tarkennus menee tietenkin helposti ohi äärettömyyteen. Siksi "kaikki tarkennuspisteet käytössä" ei ole välttämättä optimiratkaisu lentoon kuvatessa. Tai ainakin silloin pitää huolehtia, että lintu on varmasti jonkun tarkennuspisteen kohdalla tarkennettaessa. Tästä syystä lintujen lentokuvaukseen valitsisin mieluummin rungoksi Canon EOS 7D Mark II:n tai 5D Mark III:n, joissa tarkennuspisteitä on moninverroin enemmän ja käyttäisin kaikkia pisteitä tarkennuksessa.

Hyviä kuvia joka tapauksessa ja riittävän tarkkoja mikäli ei klikkaa suuremmaksi. Itse asiassa tuossa blogikoossa jopa erinomaisia, kelpaisi kuvitukseksi mille tahansa kaupalliselle sivustolle. Hyvä Tillariina!