Lisää puuropäiviä!


Enpä oikein ajatellutkaan ihan loppuun asti näiden puuropäivien luonnetta! Syön siis kahtena päivänä viikossa pelkkää puuroa, 500 kcal! Tarkoituksena saada vähän vyötäröä pienemmäksi, ainakin hetkellisesti. Sehän on muuten ihan säästöä kun pitää näitä puuropäiviä! Ajankohta ei ehkä ihan paras, sillä niinä päivinä tahtoo palella ihan hurjana ja kun lämmitys on mitä on kotona/töissä, niin siltä osin vähän turhan haastavaa. No, lupaus on lupaus, itsellekkin! Marraskuun ajan homma jatkuu. 

Mihin lie poikamustarastaat kadonneet? Aina vain tytteli käy ruokinnalla. Kävin viime viikolla kaksi kertaa täyttämässä ruokintajuttuja, nyt pitäisi kyllä viikko selvitä!

Kommentit

Between sanoi…
Hyvä idea pitää kaksi puuropäivää viikossa. Koko viikko pelkällä puurolla kävisi jo työstä. Aloitan päivän joka aamu kaurapuurolla, johon olen nyt laittanut jäisiä aronioita. Hyvää. Pari vuotta sitten ostin haudekattilan, joka on muuttanut puuronkeiton helpoksi ja herkulliseksi. Ei pohjaanpalamista, ei alituista sekoittamista. Aina tasalaatuista ja maukasta puuroa.
Poikamustikset ovat ilmeisesti meillä kaikki. Ja on täällä tyttöjäkin. Tosin eivät sovi samaan aikaan närhien kanssa, joita on parhaimmillaan nyt jo viisi. Sekä mustikset että närhet syövät maasta, joten yhteisen ruokapöydän jakamisessa linnuilla on nyt kiistaa.
M.T. Ainasoja sanoi…
Puurodieetti kuulostaa herkulliselta (tykkään puurosta!), mutta talvisäillä palelu ei ole tietenkään mukavaa. Onko tuohon ihan asiantuntijanäkemystä, toimiiko tuollainen hyvin? Minullakin olisi tarvetta hieman kaventua, kun ei millään tekisi mieli shoppailla uusia vaatteita, mutta vanhat eivät meinaa mahtua päälle! :D Kävin terveydenhoitajalla keskustelemassa, mutta saamani vinkit olivat, että tasaisempi ruokarytmi ja enemmän ruokaa päivällä, niin ei tule illalla herkkunälkää ja tarvetta napostella. Vaikea homma, kun aamulla ei tee mieli ruokaa ja lounasaikaan on aina kiire tai väsymys, joten lounasta ei tule syöneeksi kunnolla. Selkeästi siihen pitäisi panostaa.

Jäin muuten pähkäilemään kuvan mustarastaan iän ja sukupuolen määritystä. Sehän voi olla yllättävän vaikeaa. Vaalea viiruinen kurkku on selkeästi naaraan tuntomerkki, mutta miksi nokassa ja silmän ympärillä on noin paljon keltaista? Naaraalla niiden pitäisi kai olla joka asussa mustat.
Tillariina sanoi…
M.T. Ainasoja, en tiedä dieetin terveysvaikutuksista, näin lyhyellä kuitenkaan tuskin mitään suuria haittavaikutuksiakaan on. Tämä on se kuuluisa 5:2 dieetti. Itselleni puuro on helpoin, koska se on lämmintä ruokaa (tarvitsen) ja siitä on helppo laskea ne kilokalorit. Tarkoittaa Elovena mikropussipuuroa 4 annosta/ päivä. Lisäksi nestettä, vettä ja teetä. 2000 kcal on se toimistotyöntekijän normi, siis 3000 kcal vähennystä/viikko kun kaksi puuropäivää. Aloitin 29.10. tulee siis vähennystä kuukaudessa 15 000 kcal, joka kai tarkoittaa ihan maltillista 2-3 kg painon pudotusta kuukaudessa. Se onkin se toive. Tämä sopii minulle, sillä en pystyisi olemaan koko kuukautta vähillä sapuskoilla, jollain 1500 kcal päivärytmillä. En ole sortunut mihinkään mässäilyyn tai syönyt muina päivinä normia enemmän. Ihan sen minkä tavallisesti. Pahin hetki on ilta klo 19-20 maissa. Sitten iskee mielihalut, vaikka vimppa puuro on juuri syöty. Mennyt nyt ihan ok. kumminkin, joten voi olla, että tämän teen tammikuussa uudestaan!
M.T. Ainasoja sanoi…
Ohoo, puurodieetti kuulostaa hyvältä! :)
Aurinkokujalla sanoi…
Täällä on kans yksi joka saisi pitää puuropäiviä.
Siitä on jo ainakin pari vuotta, kun tämä selkä teki stopin ja lenkit koiran kanssa jäivät menneisyyteen. Ja kyllähän sen tietää, kun on ollut vain sisällä, että puuropäiviä tarvittais kadotetun vyötärön löytämiseksi. Minä joka olen ollut suurimman osan elämästä laiha tai korkeintaan hoikka,meinaan menettää loputkin harmaat aivosolut nyt pullukkana ollessa. Ihan vakavasti, ainakin minulla se käy psyykkeen päälle.
Mutta hyvä idea pari puuro päivää viikossa voisi tehdä mulle hyvää, aion todella kokeilla.
Mukavaa tiistai-iltaa sulle sinne.
Susanna Hietanen sanoi…
Miten sun kroppasi tykkää olla kahtena päivänä viikossa ihan ilman proteiineja? Lihakset eivät tykkää :-(