Näkyykö vai ei?


Töissä jaettiin heijastimia, paikallisen pankin lahjoittamia! En ole kyseisen pankin asiakas, mutta mainostan nyt kai heitä roikottamalla heijastinta takin taskun vetskarissa.


Suomalaiset kai pitävät mustista talvivaatteista. No, onhan niin, että niissä ei näy samalla tavalla lika kun esim. vaaleissa väreissä ja se hoikentava vaikutuskin on hyvä bonus. Musta sopii kaiken kanssa lisäksi. Silti on aina pelottavaa kun ajat autoa ja et erota pyöräilijää/jalankulkijaa kun ihan viime tingassa. Täysin musta asustus, ei oo hyvä! Heijastimet puuttuvat myös usein.  Pelottavin tapaus on viime talvelta. Ei ollut lunta. Tummaihoinen tyttö oli pukeutunut ruskeaan abayaan. Vain kasvot näkyivät, mutta kun iho oli ruskea, ei erottanut ihmishahmoa vasta kun aivan suojatien tuntumassa. En hidastellut, sillä en nähnyt ketään. Äkkijarrutus!! Tytöllä ei nähtävästi ollut aikomusta ylittää tietä, hän halusi minun menevän ensin, vaikka näytin kädellä merkkiä! Siis miten säikähdin!! 


Kommentit

marketta sanoi…
Täällä maaseudulla, kun ei ole jalkakäytäviä ja kevyenliikenteen väyliä ja jalankulkijat käyttävät tienpiennarta, heijastimia käytetään. Mutta olen kyllä huomannut päivittäin kouluun kaupunkiin ajaessani ihmisten heijastimien käyttämättömyyden. Jalankulkijat ja pyöräilijät hukkuvat tummiksi hahmoiksi autojen valojen ja kaikkien varjojen sekamelskaan. Pelottaa, että ajan jonkun päälle. Ja minun syynihän se sitten on, kun suojatiellä jonkun kolhin. Tai pahimmassa tapauksessa tapan!
Carola Lehtonen sanoi…
Meillä on tarjolla tummia värejä syksy-ja talvivaatteissa ja pitkä pimeä vuodenaika, jolloin meitä ei erota liikkuu sitten kävellen tai pyöräillen.Itse laitan aina syksyisin heijastimen ainakin reppuun tai käsilaukkuun roikkumaan ja usein hihaan myös, kävelen osan työmatkoja aamun pimeydessä ja iltapäivisin myös kun on jo hämärää talviaikaan, joten heijastimia tarvitaan, jotta erottuu. Ihan kauheaa katsella täysin ilman heijastimia liikkuvia, koska heitä ei todellakaan erota ennkuin on ihan kohdalla, onneksi nykyään monissa ulkoiluvaatteissa ja kengissä on jo valmiina heijastavia elementtejä, mutta jokaisen olisi syytä ehdottomasti käyttää heijastimia ja jos liikut lemmikin kanssa ulkona huolehtia myös siitä, että sillä on hihnassa, pannassa tai vaatteessa myös heijastin.
Rautalintu sanoi…
Mä oon varsinainen joulukuusi, kun liikun pimeällä: heijastinliivi, heijastin, heijastintereet kengissä ja hanskoissa. "Enemmän on enemmän."