Se on sieni


Olipas metsässä monenlaisia sieniä. Osan luulen tunnistavani ja toiset jäävät mysteereiksi. Lapsuudessani isä oli innostunut sienten kerääjä. Karjalainen suku arvostaa sieniä. Äidin puolelta taas ei, kuulemma lehmien ja porojen ruokaa! Isä oli tosin aika ronkeli, pelkästään herkkutatit ja kangashaperot kelpasivat! No, tykkään kyllä sieniruuista ja uppoaa ne perheelle myös, mutta itse en kerää sieniä. Ihan mahdoton sienisalaatin himo iski viikonloppuna ja tein aika valtaisan satsin, jota olen kyllä kunnialla tuhonnut. Kaupan suolasienistä siis. Sienikastike on myös tosi hyvää. Onkohan mun nälkä kun ajatukset pyörii ruuassa? 

Huomenna ollaan jo pikkulauantaissa. Alan olla aika poikki tämän potemisen kanssa. Yskä pesii vieläkin mun keuhkoissa ja nuhakin on vielä seurana. Piti mennä työpäivän jälkeen kuvaamaan, mutta sää meni huonoksi, mutta ei olisi kuntokaan riittänyt.


Kommentit

Irma sanoi…
Oletkin löytänyt komeita sieniä
en kyllä niitä tunnista ovatko ne syötäviä.Minäkin kyllä tykkään sienistä
haapasieni on hyvä suolasieni kanttarelli ja suppilovahverot ovat ihania syötäviä sieniä :)
Pasi Lepola sanoi…
Tyttäreltäni jos kysyy, että mikä auttaa yskään, niin se vastaa pastillit. :)
Virpi sanoi…
Kaunis kuva, suomumustesieniä ovat. Eivät kovin kummoisia syötäviä, lapsuudessani vielä kerättiin, mutta nyt ei enää suositella syötäväksi.
JPK sanoi…
Hyvä että sanoit että nuo ovat sieniä. Pienellä kuvanmuokkauksella saisit noista myös oikein hyviä hattivatteja halloweenin kuviksi :)) Paranemista, täällä antibiootit alkaa vähitellen purra, kun jaksaa jo olla koneellakin paria minuuttia pidempään, mutta en silti vointia ala kummemmin kehumaan minäkään.
Katinka sanoi…
Kaunis kuva erikoisista sienistä =). Meidän koko perhee kerää mielellään sieniä ja olen jotenkin vasta tänä syksynä jotenkin tajunnut sen, että mitä ei voi kerätä, niitähän voi kuvata =D. Nyt sitten raahaan järkkäriä mukana sienimetsässä ja konttailen sammalikossa. Pikaista paranemista <3!
Harry Kalenius sanoi…
Kovat pöpöt on tänä kesänä ollut liikkeellä. Jos tuo olo ei ala helpottamaan niin mene lekuriin. Lomps!