Kiikari


Kuva on napattu valmistajan sivulta.  Olin kyllä aika ihmeissäni, miten hyvin niillä näki. Ainakin verrattuna meidän varhaan kiikariin. Tiirailin tänään iltapäivällä pihalintuja. Kuva on erityisesti kirkas ja värit aidot. Kyseessä on siis Nikon Monarch 5 8x42.  Pakko on mun kai ottaa ne töihin mukaan ja kotimatkalla käydä vähän katselemassa tipuja, jos sää vain sallii. Lähin tarkennusetäisyys on 2,5 m. Aika kivasti pystyy katselemaan myös silmälasit päässä.  Kokeilin myös ilman silmälaseja, mutta ihan parhaaseen terävyyteen en päässyt, ehkä en osannut vaan säätää. Tämä "lelu" lähtee takuuvarmasti viikonloppuna kuvausreissulle. Todennäköisesti sunnuntaina, joilloin on luvattu aika kivaa säätä. 


Kommentit

Vikki sanoi…
Varmasti hyvä hankinta, kerrohan sitten kokemuksista! Kiikari pitäisi kyllä lisätä kuvausreppuun!

Nyt kun olet kuvannut sillä uudella Tamronin putkella, niin osaatko jo sanoa oletko tyytyväinen?
Odotan edelleen omaani...
Cheri sanoi…
Kiikarit on välttämätön varuste luonnon tarkkailussa. Vaelluksilla vempele on usein pelastanut minut pitkiltä kiertomatkoilta kun voin tiirailla maastoa etukäteen. Onko nuo suuret vai pienet kiikarit?
Tillariina K. sanoi…
Vikki, hieman se Tamron vaatii tottumista, sillä painoa tulee yhdistelmälle ihan kivasti elikkä kuvausasentoa ei pysty ihan hirveän pitkään ylläpitämään tai ainakin sitten kuvat helposti tärähtää. Se ei ole kuitenkaan ihan valovoimaisin putki, joten hyvästä valosta on kyllä suuresti hyötyä. Hämärässä kuvat helposti tulevat aika rakeisiksi, vaikka ISOa pystyykin nostamaan. Aluksi vertailin liikaakin Tamronia tuohon 70-300mm:n putkeen. Sen piirto ja bokeh on niin nätit. No, 600mm on eri asia ja sille on selvästi paikkansa. Kyllä se oli rahansa arvoinen ostos. :)
Tillariina K. sanoi…
Cheri, aika pienet. Koko 130x142 mm (leveys x korkeus). Kun pitää roudata vielä kameraa, niin ajattelin, ettei mitään isoja kiikareita oikein voi samaan aikaan kuljettaa. Heitän nuo selkäpuolelle ja sitten kamera esille tarvittaessa, ainakin kuvittelen sen onnistuvan aika sujuvasti. Viikonloppuna näkee. :)
Tillariina K. sanoi…
Ups, koko meni toisesta mallista...siis 129x145 mm.
Matkatar sanoi…
Mainio kiikari! Olen ehkä vähän hassu kun minun tulee huono olo katsoessani kiikarilla. Vaikuttaakohan tuo hajataitteisuus siihen?