4 x orava vaahterassa


Mikä lie juttu oravilla, mutta ne kurremetsän kurret nyt rakastaa yhtä vaahteraa. En nyt takuuseen mene, että puu on vaahtera, mutta sen alla oli muutama kuivannut lehti josta lajin päättelin. Ne jyrsivät ja nuolevat oksia ja runkoa ihan vimmassa. Peräti 4 oravaa oli kerralla sen kimpussa.


Niin hyvää, kieli pitkällä! Ei voi olla huomaamatta sukupuolta. Laumaeläimet hämää petoa olemalla tiiviisti yhdessä ja liikkeessä. Minä menin ihan sekaisin näiden oravien kanssa. En tiennyt enää, mitä oravaa seurata. Ne menivät puussa todella nopsaa oksalta toiselle. 


Tien toisella puolella pelasi kaksi poikaa kovaäänisesti futista. Toinen huikkasi kaverilleen, että ollaan hiljempaa kun tuolla kuvataan oravia! Mä sanoin, että pelatkaa vaan ihan rauhassa. Nämä eivät välitä nyt muusta kun tästä puusta. 


Olen pari kertaa nähnyt peräkkäisinä viikonloppuina oravat puun kimpussa. Jos löytyisi netistä selitys. Lipittääkö ne jotain mahlaa tms.?

Kommentit

JPK sanoi…
Jännä juttu. Tosi hyvät kuvat!
seita sanoi…
Mahlaa se varmaan hamuaa. Hauska kuvauskulma alhaalta.
Hienosti olet taas onnistunut!
orvokki sanoi…
Ihania nämä sinun kurret, loistavat kuvat taas kerran.
Suvikummun Marja sanoi…
Tärkeässä puuhassa näyttävät olevan. Oravat syövät kyllä puiden silmuja ja versoja ja myös mahlaa. Nythän puiden rungoista käy jo kova virtaus, kun mahla nousee ylös.
Meillä kaadettiin muutama viikko sitten yksi koivu ja se kanto on jo ihan mahlan peitossa. Pian tulevat murkut siihen, kunhan heräävät....
Sussi sanoi…
jeps, mahla ja silmut maistuvat kurreille
Vikki sanoi…
Tuosta sitä saa varmasti energiaa että jaksaa taas temmeltää.
Tuula Laakso sanoi…
Herkuttelemassa ne siellä ovat. Ja tarpeeseen tuo energia tuleekin tässä vaiheessa vuotta. Ihastuttavat kurrekuvat jälleen.
Anonyymi sanoi…
Jospa se on vaahtera niinkuin arvelit ja kurret saa vaahteran makeaa mahlaa. Vaahterasiirappi tehdään vaahteran mahlasta.