Herkkuja


Kaukana ovat ne päivät, jolloin tuli kuvausreissuilla tarvottua reippaat 10 000 askelta, joskus jopa 12 000. Hyvä kun pääsee nykyisin puoleen. Olen vielä käyttänyt tuulen vuoksi ihan talvikamppeita. Toppahousuja ja silleen. Ne ovat sen verran tukevaa tekoa, että askellus ei ole mitenkään sulavaa. Liian pitkät lahkeet hiisaavat maata pitkin. Lumet ovat sulaneet viikossa roimasti. Ehkä enää 15 cm jäljellä. Linnut laulavat jo kevättä. Maakaasuputken kohdalla on jo sulaa ja nurmi vihertää työmatkan varrella. 

Herkut maistuvat kaikille. Ihmisille kuin kissoille. Ostin viikonloppuna järkyttävän määrän karkkia, pikkuleipiä, katkarapusalaattia, juustoja, hyvää leipää, jäätelöä pariakin lajia jne. Ihan vaan nautiskeluun. Eikä voi sanoa, etteikö ihan normiruokakin ole erittäin hyvin uppoavaa. Linnutkin syövät ruokintapaikalla heti auringonnoususta, ihan sinne laskuun. Keskitalvella ne kävivät vain kahdesti päivässä. Nyt sitten odotellaan pääsiäistä seuraavaksi. Onneksi siihen ei ole kovin pitkä aika herkkuineen.

Kommentit

Kirsti sanoi…
Hieno tinttikuva. Ei ole tullut ulkokuvauksia tehtyä pitkään aikaan. No tuo laavureissu, mutta silloin oli sumuinen ja synkkä keli, ei viittiny aatellakkaan kuvata enempää :)
Matkatar sanoi…
Keväällä on ihan yhtä hyvä syy ja mukava herkutella kuin muinakin vuodenaikoina! Mukavia kuvausretkiä myös tässä kuussa!
Sussi sanoi…
Hieno kuva!

Minullakin ulkokuvaukset ovat jääneet vähiin, on ollut paljon asioita järjestettävänä ja ulkona on ollut sateista.
Anne sanoi…
Jännä juttu - meillä linnut on käyttäytyneet päinvastoin. Pakkasilla ja lumikeleillä ruokinta-automaattia on saanut täyttää melkein tunnin välein, nyt ilmojen lämmettyä riittää täyttö muutaman kerran viikossa. Ilmeisesti löytävät jo muutakin syötävää.
Virpi sanoi…
Ihanan keväinen kuva, tuollaista valoa ja tunnelmaa kaipaan. Sinitiainen taitaa olla aika yleinen lintu, mutta enpä ole koskaan kunnolla itse nähnyt.
Marru sanoi…
Eipä ole täälläkään aikoihin tullut pidempiä matkoja käveltyä kuvausreissuilla... ja herkut maistuu, ainakin mulle :D
Harakka sanoi…
Niin hieno kuva tintistä!
En ole koko talven aikana kuvannut mitään lintuja, enkä oikeestaan yhtään mitään muutakaan.
On ollut vaan sellanen talvi ja nytkin vielä, ettei niin kamalasti hinku valokuvaamaan..vaikka kun kevät aurinko alkaa paisteleen, niin pitääköhän mut sieltä mikään asia pois??
Toivon niin, ettei tule nyt sellasta asiaa tuolta Tayksista.
Vielä joudun muutaman päivän ehkä odotteleen...
Mustis sanoi…
Kauniisti kuvattu sinilakki:)