Neidonkorento


Neidonkorento tai immenkorento, en osaa sanoa. Löysin heidät tuolta yhdeltä ojalta, jossa vettä ei ihan hirveästi ole, mutta se virtaa varsin mukavasti.  Vettä oli niin vähän, että pystyin menemään paikalle ryömimällä sillan alta. Penkere on niin jyrkkä ja louhikkoinen, että en ottanut riskiä kaatumiselle. Oli sieltä joku ennenkin kulkenut, sillä ruohikosssa johti sinne sillan alle polku.

"Toisin kun sudenkorennoilla yleensä, neidonkorentojen parittelua edeltää koiraan kosiolento, "häätanssi". Siinä koiras lentää naaraan takana räpytellen voimakkaasti siipiään. Jos naaras on suostuvainen paritteluun, se jää koiraan reviirille"

-Wikipedia

Minä istuin isolla kivellä ja pariskunta lensi tätä häätanssia mun edessä, noin metrin tai parin päässä. Mä odotin ja odotin, puoli tuntia ja sitten ne lopulta hetkeksi laskeutuivat levähtämään, vain minuutiksi jos edes siksi ajaksi ja taas tanssittiin. Heti kun sää sallii, niin käyn katsomassa heitä uudestaan. Syvänsininen väri on aivan uskomaton. Tuli fiilis kun olisi katsellut jotain Disneyn piirrosfilmiä eikä todellisuutta.


Kommentit

seita sanoi…
Suosikkikorentoni tämä tummaturkoosi kaunotar. Immenkorentona olen sitä pitänyt, en ole ihan varma. Tuo minulle mieleen kurjenmiekkoja kukkivan joen, jonka yllä lentelee sadoittain näitä korentoja.
Kirsti sanoi…
Tosi hieno, en muista nähneeni tuomosta koskaan :)
Laura sanoi…
Upeita luontokuvia saat aikaseksi! Kiitos.
Pieni Lintu sanoi…
Näin myös tällaisen mutta ei ollut kamera hollilla. Niin kaunis ja lentää kuin perhonen.
Tiitsa sanoi…
Kauniit kuvat. Neidonkorento se tosiaan on. Immenkorennon siipien kärjet jäävät kirkkaiksi. Tumma juova menee vain siipien poikki.
Nämä ovat todellakin korentomaailman kuninkaallisia olivat sitten kumpia tahansa, koska ei ole toista ilman toista. ;))
Kirlah sanoi…
Hienot kuvat. Sitä joskus joutuu ryömimään ja rymyämään kuvien perässä mitä ihmeellisimpiä paikkoja.
Cheri sanoi…
Sykähdyttävän upea korento ja kuva. Kannatti odotella tuollaista saalista. Pitäisikin lähteä koluamaan rantoja ja ojanpohjia :)
Häivähdys sanoi…
On kyllä kesän juhlahetkiä löytää neidonkorento ja saada siitä vielä hyvä kuvankin :)