Väsynyt matkalainen

Hui sentään, miten on väsynyt olo! Ihan kun olisi ollut pitempäänkin kun kaksi päivää reissussa. Kävimme siis reitin Porvoo-Pernaja-Loviisa-Ruotsinpyhtää-Kotka. Sama reitti takaisin ja tytär & Teukka-chihu mukaan! Teukalla on muuten synttärit tänään, hänen armonsa on nyt 2-vuotias. Kuvat eivät mene ihan järjestyksessä, mutta paikkakunta mainitaan, niin eiköhän se siitä.

Loviisan kirkko ensimmäiseksi. Sää oli eilen vähän epävakainen, vaan säästyimme kyllä sateelta ja melkein aina kun  nousimme autosta, niin aurinko kuitenkin näyttäytyi. Tämä tiilikolossi toisaalta melkein näyttää hyvältä tummien pilvien alla.


Samainen pyhättö toiseltakin kulmalta. Harmillisesti ovet olivat kiinni, joten ei päässyt sisälle kuvaamaan. Ikkunoista näki, ainakin värikkäitä lasimaalauksia olisi ollut tarjolla.

Loviisan kirkko on valmistunut v. 1863-65. Kirkko edustaa uusgoottilaista tyyliä. Salissa on tuhat istumapaikkaa. Tiilet ovat suurimmalta osin peräisin Svartholman merilinnoituksesta.


Mun kirkkosarja on ollut pahasti "jumissa", mutta nyt lähtee...:)

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Hyvää kuva Loviisan kirkkosta tykkään
JPK sanoi…
Komeat kuvakulmat ja komea kirkko. Sääkin ihan ok, muodostaa hyvän kontrastin punaiselle kirkolle. Itse ehkä olisin vielä hieman suoristanut tuota ylempää kuvaa. Toisaalta kirkon suuruus tulee hyvin esille noin. Tuo on itsellänikin vielä kuvaamatta (niin kuin niin moni muukin) :)

Sääli ettet päässyt sisälle. Varmasti olisi ollut ihan kuvattava. Se paras paikka salin yleiskuvan ottamiseen on lähes aina se takalehteri, jos sinne vain pääsee.
Anne sanoi…
Komea kirkko!
Tellu Tom sanoi…
Loviisan kirkossa olen muistaakseni käynyt joskus lapsena.