Fasuja


Olisi aika kiva tietää montako fasua elää Hirsimäessä? Paljon niitä on.


Meillä on joissakin kukkapenkeissä isoja pyöreitä koloja. Fasut tykkää kylpeä hiekassa ja mullassa.


 Varsin pulska pimu.


Siinä sitä köpötellään tien yli ihan muina fasuina. 


Tyttelit ovat arkoja, aina ne ottavat ritolat, jos pihalle menee. Muistan vieläkin, miten olin ihastuksissani näistä aikoinaan. Eipä fasuja tuolla pohjoisessa ole. Vieraslajeista usein kirjoitetaan, että ne eivät kuulu luontoon. En ole kuullut, että näitä pidettäisiin jotenkin vahingollisena esim. muille lajeille. Vai miten lie?

Kommentit

Intianminttu sanoi…
Komeita kuvia hauskoista linnuista. Fasuilla on upea höyhenpuku! Niitäpä ei näy näillä main...joskus lapsena olen viimeksi nähnyt läheltä isovanhempien luona ja pari kertaa aikuisena auton ratissa, kun fasaani on ylittänyt tien :)
JPK sanoi…
Saitpas hienon kuvan, erityisesti tuon ensimmäisen! Väriä syksyyn!
Harry Kalenius sanoi…
Meilläpäin alkaa fasaani olemaan vähissä. Puskista ja ojanpenkoilta löytyy raatoja. Pyrstösulkia ja jalkoja, muu syöty. Taitaa repolainen olla asialla.
Sussi sanoi…
Komeita kuvia! Meilläpäin ovat vähentyneet vuosien varrella. Kuulin yhdeltä naapurilta, että syynä olisivat irtiliikkuvat kissat.
Keskeneräinen sanoi…
Eikös me olla kaikki suht uusia tulokkaita täällä. 10 000 vuotta sitten tässä oli vain jäätä. Vai mikä vuosi oli se, jolloin kaikki tarpeelliset lajit olivat saapuneet ja jonka jälkeen tulleet ovat haitallisia vieraslajeja?

Fasaaneista on kyllä haittaa ainakin kotiloille...

Itse kuvista en sano mitään, koska olen niin kateellinen ;)
Anne sanoi…
Näkyypä upeasti kaikki kukon höyhenpuvun hienoudet!
Katinka sanoi…
On se komea lintu! Ja upeat kuvat =).