Hämeenlinna iltavalaistuksessaTytär oli Hesassa ostoksilla. Mies haki hänet rautatieasemalta kun minä huidoin käsivaralta kuvia keskustan valoista. No, jos joskus saisin sen jalustan mukaan, niin olisivat terävempiä. Epäilen, että saan aikaiseksi, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Torille pystytetty joulukuusi siis tässä. Meidän kotikulmilta haettu.


Raatihuoneen viereen oli kasattu lumikasa. Otin useita otoksia. Toisissa rakennus näkyy paremmin, mutta sitten jouluvalaistus menettää tehonsa. Päädyin tähän pimeään versioon.


En ole sisälle vielä astunut kertaakaan Hämeenlinnan kirkkoon. Ulkopuolelta olen sen jo muutaman kerran kuvannut. Kuvasin kirkon edustan portailta. Ei ollut aikaa etsiä parempaa paikkaa, jonnekkin korkeammalle pitäisi päästä! :)


Hämeen lääninhallitus on raatihuonetta vastapäätä. Siinä on samanlainen valaistus. 


Kuusi ja lääninhallitus. 


Sitten pytinki vielä edestä. Rakennus on empiretyylinen ja v. 1836. Joskus muinoin rakennuksen takaosassa oli upea puutarha, josta nykyisin on jäljellä Sibeliuksenpuisto.


Tässä sitten alkaa kävelykatu Reska. Nimen historiaa en tiedä. Ainakaan se ei kuullosta kovin hienolta. Uuden kauppakeskuksen myötä se alkaa olla aika tyhjä kaupoista. Joulukuussa siihen on asettunut joulumyyjiä myyntikojuihin. En tiedä miten tänä vuonna käy.


Kaupungin piti panostaa jouluvalaistukseen, mutta homma peruttiin huonon taloudellisen tilanteen vuoksi.


Paikallinen kuppila on jouluväreissä.Uusi naisten vaateliike ilmestynyt kulmaukseen, joka panostanut kunnolla ikkunoiden joulukoristeluun. Vaatteiden tyyli ei ihan mun makuun.  Ennen kävelykadulla oli koristeltu valoin isoja puita, Valot oli siirretty seuraavalle sivukadulle. Ihmeellisen löysällä roikkuivat, ei kivan näköistä ollenkaan.Kommentit

Irma sanoi…
Kauniita jouluvaloja on jo laitettu Kiitos hyvä esitys kaupungista:)
Kirsti sanoi…
Kauniit kuvat, niin tunnelmallista ♥
Sussi sanoi…
komean näköistä!
Äityli-Mummo sanoi…
Iha tul joulutunnelma. Jippii, sunnuntain ensimmäine adventti, saa laittaa tontuverhot keittiöö :)
Katinka sanoi…
Oi miten kauniita ja tunnelmallisia kuvia! Ihan tuli joulufiilis kun niitä katselin. Hyvin olit saanut kuvattua käsivaralta. Itse voin tunnustaa, että ei lähde kyllä koskaan jalusta mukaan kaupungille vaikka varmasti pitäisi =D.
Pirkkoinkeri sanoi…
Hienoja kuvia!Kyllä valot tuovat katukuvaan joulutunnelman.
Pasi Lepola sanoi…
Minulle on alkanut pikkuhiljaa selviämään kuinka iso taistelu Lahden ja Hämeenlinnan välillä on kaikista asioista, jopa torin joulukuusen komeudesta. Onnistunut yökuvasettiä!