Kanta-Hämeen lintutieteellisen yhdistyksen ruokintapaikka


Tämä on varmaan parhaimpia lintujen bongauskohteita talvella. Se nyt vaan sattuu olemaan toisella puolella kaupunkia, sinne tarvii oikein lähtemällä lähteä. Olen jo useamman kerran sinne tehnyt lähtöä, mutta reissun peruutus on tullut aina sään vuoksi. 

Olin omasta mielestä varsin lämpimästi pukeutunut, oli kerrasto, välipaita, fleecetakki ja lopuksi vielä hiihtopuku, joka suojaa tuulelta ja sateelta. Vuorellinen villapipo, nahkakintaat, villasukat ja kuomat jalassa. Kun kastuu, niin palelee sitä ja ei siinä kytiksellä paljon liikuta. Ei paljon näkynyt lintujakaan. Arkoja olivat. 


Otin tavoitteeksi, että jonkinlaisen kuvan saan töyhtotiaisesta ja tässä ne nyt on. Punatulkut olivat liian kaukana hyviin kuviin. Käpytikka käväisi ja sain siitä surkean otoksen, jota ei viitsi julkaista. Ihan jo siinä kun ajattelin lähteä pois kun paikalle ilmestyi närhi.


Ei paljon poseerattu, pakoon vaan katalaa kuvaajaa!


Närhi ruokaili maassa. Tosin sekin lenteli rääkyen puusta toiseen ja ihan kun kiusoitellen kun yritti tähdätä putkella.

Kommentit

Kvilttaaja sanoi…
Lintujen kuvaaminen on niin sattumanvaraista. Närhen näkeminen on hieno sattuma. Töytötiaiset ovat viehättäviä. Onnittelut otoksista.
Äityli-Mummo sanoi…
Ain yhtä mukavaa kattoo näit kuvia, komia töyhtö tiaisel, närhil upeet värit.
 Marru sanoi…
Kyllä on töyhtötiaisella komea tukka :D
Elmeri sanoi…
Söpö töyhtis, vaikkei kauaa jaksanutkaan poseerata :). Närhi on kyllä niin erikoisen värinen, että se voisi olla vaikka eksoottinen paratiisilintu.
Kivipellon Saila sanoi…
Saitpa hyvät otokset! Tuo töyhtis hurmaa aina!
Minttuli sanoi…
Ihania tinttejä ja kyllä närhi vaan on kaunis lintu!
Upeat kuvat!