Superkuu

"Täysikuu mollottaa poikkeuksellisen suurena ja kirkkaana ensi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Ilmiötä kutsutaan superkuuksi.
Superkuun aikana täysikuu on peräti 16 prosenttia kirkkaampi kuin tavallisesti. Lisäksi kuun kiekko näyttää erityisen suurelta taivaalla.

Suomessa täysikuu loistaa Vaa'an tähdistössä melko matalalla etelän suunnalla toukokuun 6. päivän vastaisena yönä, kertoo tähtitieteellinen yhdistys Ursa. Kuu on aivan täysi sunnuntaiaamuna kello 6.35."
                                                                                                       -  Iltasanomat

Tarkoitus on käydä kameralla "superkuun" kimppuun huomenna! Toivottavasti pilvet tai sade ei pilaa hommaa. Viime viikolla kun kuvasin pihalla lintuja, niin huomasin taivaalla kuun. Ihan vaan huvikseni tähtäilin pari kertaa myös siihen suuntaa. Kuu oli ihan normikokoinen, mutta taivas oli täysin pilvetön!Jonkinlainen kuva siitäkin tuli...mutta odotellaan nyt huomista jännityksellä!


Kommentit

orvokki sanoi…
Kiva kuva kuusta.
Sulla on hyvä kamera, mä saan vaan jotain piperrystä kun tähtäilen taivaalle.. :)
Pasi Lepola sanoi…
Heh, pientä liioittelua Iltasanomilta vaihteeksi. Näin tähtikuvauksen harrastajana pakko tiputtaa maanpinnalle, tuskin silmällä huomaa eroa. :) Onnea metsästykseen, ota superzoom-käyttöön. :)

Joka tapauksessa, kaunis onnistunut kuukuva vaikka kuu ei ollut tuolloin super iso.
Tillariina sanoi…
Pasi: Joo, tuskin se nyt mikään ikimuistoinen näky tulee olemaan! :) Kyllä mä kuitenkin toivon, että normi täyskuuta hilkun verran näyttävämpi. Ei siitä niin hirveän kauan oo kun tultiin kotiin pikkusen myöhempään jo pimeän aikaan ja talon päällä kuu möllötti niin kirkkaana ja isona, että paljain silminkin näky hyvin pinnan muodot!

Orvokki: Ei oo tosiaankaan mikään erityisen hyvä kamera! Tosin mun käyttöön aika passeli.Rahavarat ei riitä parempiin vehkeisiin ja ei oo ehkä tarvettakaan! Eka järkkäri kun on, niin opetellaan nyt tällä ensin. Lottovoittoa odotellessa... Profiilista löytyy "varustelu"! :)
marimeri sanoi…
Se täysikuu tietää minulle valvottavaa yötä, mutta eihän se mitään haittaa, kun tietää Kuu-ukon aiheuttajaksi.:-)
Hyvä tuo kuvasi !
Pierre BOYER sanoi…
It's very difficult to correctly shot the moon,
I never succed... :-(
Enjoy your day,

Pierre
Mimi sanoi…
Kiitos vinkistä. Pitänee tiirailla taivaalle ensi yönä :)
Tillariina sanoi…
Pierre: You are so right about it! I´m just a beginner in this hobby (photography), so I must try it anyway! :) Supermoon is coming to night and it´s raining of course!
Timo sanoi…
Hyvä tarkka kuukuva!

Kuunkin kuvaamiseen mulla on ollut makron jälkeen seuraavana haaveena 500mm putki, joka Sonyn omana löytyy keveänä ja tarkkana. Maksaa vaan niin paljon että on eBays seurannas josko sattuis tulemaan joskus.

Kaunista kevättä ja kuvailuja!