Tahtoo lohta ja parsaa!

Niin ja voikastiketta...ehkä kokkailen näitä sunnuntaiksi! Mä saan päättää ruuan tällä kertaa ja en ota muita ehdotuksia kuuloonkaan. Lohen voisi vielä halsterissa paistaa hiilillä. Siihen tulee ihanan rapea pinta silleen ja sisältä on suolaista & mehukasta. Kinuskitäytekakkua jälkkäriksi. Ei nyt löydy tähän ruokaan muuta kuvaa kun kevään ekat parsat, jotka taidettiin syöpötellä jo parisen viikkoa sitten.



Voikastikeen ohje on vielä kokeilematta, mutta siinä on niin hyvät aineet, ettei se voi olla huonoa. Laitan sen tähän, jos jotakuta myös kiinnostaa!

Voikastike
3 huoneenlämpöistä munankeltuaista
150 g voita
1 rkl sitruunamehua
suolaa, pippuria, (cayennepippuria)
Sulata voi, mutta älä ruskista. Erottele erilliseen kattilaan huoneenlämpöiset keltuaiset ja kaada voisula niiden joukkoon koko ajan vatkaten. Jatka sekoittamista ja kuumenna, kunnes kastike on paksua ja kiiltävää. Lisää
sitten suola, valkopippuri ja sitruunamehu. Yhä sekoittaen ja jatka vatkaamista vielä hetki.

Ohje on napattu pastanjauhantaa blogista , siellä on kuvakin kyseisestä kastikkeesta! Ihanan keltaista ja paksua!

Kommentit