Papu-pekonihöystö

Tämä ohje on napattu Maistuis varmaan sullekkin!-blogista
Mä tunnetusti tykkään aika monista ruokaohjeista, joissa on pekonia. Se ei saa olla tosin sellaista lötteröä, vaan sopivan rapeaa  ruuassa. Hyvää oli, vaikka mun pakastepavut olivat jotenkin hieman puisevan makuisia. Pitää ostaa jotain muuta merkkiä ensi kerralla.

Papu-pekonihöystö

1 pkt (140 g) pekonia
muutama valkosipulin kynsi (oman maun mukaan)
1 pitkä punainen chili
1 l esikypsennettyjä papuja
2 rkl balsamicoa
(suolaa)

Paloittele pekonit suupaloiksi ja paista pannulla rapeahkoksi. Siirrä pekoni talouspaperin päälle ylimääräisen rasvan poistamiseksi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Siivuta chili ohuiksi renkaiksi. Jätä pannulle pekonin rasvaa sen verran, että siinä saa kuullotettua valkosipulit ja chilin pehmeäksi. Lisää pannulle paloitellut pavut ja paistettu pekoni ja paista, kunnes ainekset on lämpimiä. Mausta balsamicolla ja tarkista suola. 


Mä en muistanut tosin tuota ohjeen balsamicoa, mutta kun jotain kaipasi selkeästi, niin lorautin vähän ketjap manisia. Mukavaa pikaruokaa työpäivän päätteeksi kera patongin ja punaisen happaman marjamehun. Niin ja sitä jäi pieneksi hiukopalaksi vielä loppuviikollekkin! :)

Kommentit

SH - HOUSEkoti sanoi…
Onpas herkullisen näköistä :) ja löysinpäs mukavan blogin. Tää on vaan niin kaunis. Kuvat, tekstiasu kaikki....
Tervetuloa lukemaan myös omaa blogiani :).
seijastiina sanoi…
Hyvän näköistä ja houkuttava ohje.
Pekoni tosiaan rapeaa pitää olla.
Kyllä mulle maistuis myöskin.
Äityli-Mummo sanoi…
Täytyy jokupäivä kokkeilla. Näyttää hyvälle, balsamico antaa potkua ruokaa.
Kirsti sanoi…
Hyvän näköinen annos. En kyllä erityisemmin tykkää noista pavuista. Olen joskus kyllästyttäny itteni totaalisesti niihin, kun laihdutin ;)
Marru sanoi…
Kuulostaa herkulliselta!
Katja sanoi…
Kiva, kun kokeilit. Ja tosi hienon kuvankin sait pavuista.:)
Pasi Lepola sanoi…
Namnam, varmasti hyvää, kun sisältää pekonia! :) Hieno ruokakuva, hyvähyvä!