Tirppoja


Oli niin hämärää, että kuvat ei oo paljon mistään kotoisin. Kuitenkin pitkästä aikaa laitan tänne postauksen pikkulinnuista. Metsässä ne ovat kyllä sikäli " harmillisia", että pistävät heti varoituskonsertin pystyyn muille luontokappaleille. Ilmoittavat, että nyt on metsään saapunut vaarallinen tyyppi. Sen jälkeen ovat muut tietty tosi varuillaan ja pötkivät/liihottelevat/pomppivat pakoon! Mm. rastaat ottivat heti ritolat kun kuulivat sen varoitusäänen. 


Kohta lintuja näkee vielä paremmin kun lehdet tippuvat puista. Pihlajissa on niin vähän marjoja, että tilhikausi taitaa olla todella lyhyt tänä vuonna. Jostain syystä meidän asuinalueella vedetään marja-aroniatkin monessa pihassa matalaksi ja sitä myöten myös marjat.


P.S. Tänään jänskättää tuleeko 60 tonnia täyteen laskurissa! :)

Kommentit

Seija Torpström sanoi…
60 tonnia on täynnä jo 4 ylikin kun minä täällä luuraan :D
Onnittelut!
IHkuja kuvia tinteistä.
Hömötiainen ei ole kovin arka.
JPK sanoi…
Syksy se näyttää nyt saapuvan ihan kunnolla ja ilmatkin kylmenee. Kivoja lintukuvia. Veikkaan, että kauaa ei enää ollakaan näin vihreissä maisemissa.

Ja onnittelut tuosta kuudestakymmenestätonnista!
Intianminttu sanoi…
Voi eih, minä olen niin kesän lapsi, että haluaisin ihan väkisin pitää nuo lehdet puissa! Ja tuo on totta, että tintit ovat kovin tarkkaavaisia ja kovaääninen varoitus kiirii kauas. Omakohtainen kokemus on viikonlopulta, jolloin haukka hyökkäsi yläilmoista tinttien, sinitiaisten ja peippojen perään. En nähnyt, miten takaa-ajo päättyi.
Marja sanoi…
Onneksi olkoon 60000 ylittämisestä!
trina sanoi…
Olen huomannut, että jos on kissan kanssa metsässä, linnut tulevat lähelle oikein laumoina "pilkkaamaan" kissaa. Joten kisumisu vaan valjaisiin mukaan ja puskiin väijymään, kyllä pian on lintuja lähellä :)
Pirkkoinkeri sanoi…
Talitiaisia on alkanut ilmestyä ikkunalle koputtelemaan. Taitavat pyydystää hyönteisiä, jotka lämmittelevät ikkunalaudalla.