Uusi putki


En tiedä mainitsinko jo, että tilasin melkein pari kuukautta sitten itselleni synttärilahjaksi kunnon lintuputken. Tamron SP 150-600 mm F5-6.3 VC USD elikkä melkoisen tykin. Painaakin muistaakseni melkein pari kiloa. Sitä sai odotella näin kauan, koska tehdas ei pysty tuottamaan suuren kysynnän vuoksi näitä objektiiveja riittävästi. Jännitti kovasti ehtiikö se tänään tulla, sillä eilen se oli laitettu kuljetukseen. Ehti juuri ja juuri. Hain kotimatkalla kun ajelin töistä. Olin jo melkein luopunut toivosta ja päätinkin toissapäivänä, että ellei se viikossa tule, perun koko tilauksen. 

Äkkiä ruokaa laittamaan ja sitten enempi kun nopsaan lintutornille...jossa ei siis ollut lintuja! Mun tuuria! :) 2 1/2 tuntia nökötin. En siis ihan heti antanut periksi. Siispä kävin hieman lämmittelemässä metsän siimeksessä ja otin tuon ylemmän kuvan sieltä. 


Ei oo tipuja. Olen kohtuullisen väsynyt, joten näitä kuvia ei oo mitenkään hirveästi paranneltu.
Molemmat ovat 600mm:n otoksia. Terävyyttä löytyy, mutta herkästi kyllä tärähtääkin. Harjoittelua vaatii ja ehkä vähän hauiksen kasvatusta. 


Kun niitä lintuja ei näkynyt järvellä, suuntasin Ankkalammelle, siellä on näkynyt yksinäinen sorsa. No, eipä sekään ollut "kotona". Vesisateiden vuoksi vedenpinta oli noussut hurjasti. lampi suorastaan lainehti nurmelle.


Valitettavan huonoa säätä on luvattu viikonlopuksi. Saapa nähdä, koska pääsen tällä putkella harjoittelemaan. Ensivaikutelma on varsin positiivinen. Joissakin yksilöissä on ollut ongelmaa automaattitarkennuksen kanssa, mutta itse en ainakaan nyt sellaista huomannut. Toivotaan, ettei sellaista tule.

Kommentit

Vikki sanoi…
Tilasin saman putken erään tutun valokuvausliikkeen kautta. Meitä oli monta jonossa ja eilen sain tekstiviestin että olen nyt ensimmäisenä jonossa.
Kuulin tästä pelkkää hyvää ammattilaiselta ja näin putkella otettuja kuvia.
Toivottavasti ehtii lintujen syysmuuttoon.
Onnea kovasti uudelle putkelle, mielenkiintoista seurata mitä kuvaat!
Harry Kalenius sanoi…
Sen verran olen tuohon tutustunut, että koe kuvat on tullut katsottua. Taisin jonkun testinkin lukaista. Kiva kuulla jatkossa onko hintansa väärti:-)
Katinka sanoi…
Wow, sinä ostit sen! Minä harkitsin tuota kanssa hetken mutta koska halusin putken kesäksi käyttöön, ostin Canonin 100-400 putken. Olen lukenut tuosta jonkin verran ja kejuha kakkula on saanut kovasti. Kun pääset testailussa eteenpäin, niin laita ihmeessä juttua tulemaan =).
Kirsti sanoi…
No olipa huonotuuri lintujen suhteen. Huija, ko onkin raskas mötikkä ja siihen vielä kamera, niin painaa kovin paljon. Onnea putkesta ja sitten nähdäänki hienoja lintukuvia.
Tarja A sanoi…
Onnittelut uudesta putkesta.
Omistan Sigman 150-500 ja otan sillä aika paljon muitakin kuvia kuin lintu. Minusta nuo pitkät putket soveltuu hienosti kuvamaan esim. yksityiskohtia, kun taustan saa mukavasti häivytettyä.

Seuraillaan:)
Sirpa sanoi…
Onnea uudelle putkelle!!
Pasi Lepola sanoi…
Onnea uudelle putkelle ja sen omistajalle. Tuo on kyllä lintukuvaajan unelma. Tunnustan, olen itsekin haaveillut vaikka en lintukuvaaja olekaan. Jos jossain, niin tuossa putkessa on hintalaatusuhde kohdallaan. ...mutta se Tamronin zoomi vaan pyörii aina vaan "väärään suuntaan" verrattuna Canonin ja Sigman putkiin. :D

Joo, kyllähän se kuvaaminen vaikeutuu kun millit lisääntyvät. Mitenkäs se Scott Kelby sanoi digiraamatussa, riittävä valotusaika on kääntäen verrannollinen millien määrään. Eli Scottin ohjeiden mukaan 600mm asennossa valotus tulisi olla 1/600. No, tuon kuvanvakaajaa on kyllä kovasti kehuttu, joten varmaan 1/250 riittää useimmiten telepäässäkin. 600mm suurin aukko 6.3 aiheuttaa tietenkin omat hankaluutensa pimeytensä vuoksi, mutta onneksi sinulle on niin hyvä runko, että kestää tarvittaessa vähän nostaa enemmänkin ISOa ja kuvat näyttävät vielä hyviltä.
Susanna sanoi…
Onneksi olkoon uuden putken omistajalle :-)
Matkatar sanoi…
Onnea kovasti! Aijai sormet syyhyäisi itsekin tuollaiseen, mutta saa nyt nähdä...
Ihan kivan näköistä jälkeä näyttää tulevan, mutta varmaan saa jalustan kanssa kikkailla-ei kai ihan käsivaralta onnistu?
JPK sanoi…
Onnittelut uudesta (kauko?)putkesta! Tuo putki on myös ilmailukuvauksessa oikein suosittu ja onhan siinä milleihin nähden hinta hyvinkin kohdallaan. Kirjoittelehan kokemuksiasi kun kunnolla testailemaan pääset!