Alajärven rantamaisemia


Jäässä on vesi. Järviruokojakin jää kurittaa.On se ihanaa kun aurinko paistaa. Mielestäni pahin aika on ohitettu. Pian on tammikuu ja siitä "huristellaan" nopsaa kevättä kohden.


Monessa veneessä oli vettä, koska ne oli jätetty kääntämättä ja vesi oli tietysti jäätynyt. Lieko veneelle hyväksi moinen?


Jotkut uskaliaat uskalsivat mennä jo aika kauas. Ei noita pakkasia vielä ole montaa päivää ollut. Minä pysyn rannan tuntumassa. Mielenkiintoisia ääniä kuului järveltä. Eräs nuorehko nainen pienen lapsensa kanssa tuli säikähteenä luokseni. Olinko kuullut sen karmean äänen? Olin kyllä, kuullosti kun jättimäinen koira olisi haukahtanut ja joku sen sitten potkulla hiljentänyt. Ujellusta ja pauketta. Jää se vain ääntelee...


Hupsista heijaa! Yksi kuva meinasi unohtua, laitetaan se tähän loppuun! Siinä jo aurinko laskee.Kommentit

Susanna sanoi…
Kiitos!

Olenkin miettinyt, miltä Alajärvellä näyttää tähän aikaan - nyt ei tarvinnut mennä sinne 'asti' katsomaan, kun näki täältä ruudulta.

Jäät ovat kaikkea muuta kuin kestävät vielä tässä vaiheessa vuotta. Tänään oli jo uutista Bodom-järveen uponneesta ja kuolleesta hiihtelijästä tai luistelijasta. Pelastustoimien aikaan järvi melkein vilisi muita 'urheilijoita'. Miksi nämä talven ensimmäiset kevyet jäät sekoittavat aina niin monen pään? (Ihan retorinen kysymys vaan, en odota vastausta...)
Marru sanoi…
Tästä on jo hyvä jatkaa eteen päin... upeaa valoa kohti :)
TainaT sanoi…
Jäät ovat todella hauraita vielä.
Kaunista on kuvissasi. Näihin järvi, joki ja meri kuviin ei koskaan meikäläinen kyllästy.
Äityli-Mummo sanoi…
Kyl se taitaa talve järjestää tänäkii vuon :D
Navettapiika sanoi…
Lunta vaan ei näy. Vois tulla jo, sen kymmenen sentin kerroksen.