Sammakot Säätä voi varmasti kuvata keväiseksi, jos pääsee sammakoita kuvaamaan.  Hetkeä aikaisemmin mielessä kävi, että jaksaisinko kävellä sammakkolammelle. Totesin, että en jaksa. Minulla oli aivan liikaa vaatteita, vaikka heitin takinkin repun päälle.


Ajattelin lähteä yhteen paikkaan katsomaan perhosia. Siellä on sopiva rinne, jossa on varhain keväisin kukkia. No, perhosia ei löytynyt, mutta ojassa kurnutti varmaan  40 sammakkoa.


Minulla oli tasan kaksi putkea mukana, makro ja lintuputki. Äkkiä jälkimmäistä runkoon kiinni.  Paitsi nämäpä olivatkin aika arkajalkoja tai räpylöitä. Siis kaikki painuivat veden alle.
Ainakin 20 min nätisti odotin täysin liikkumattomana ja omasta mielestä myös äänettömänä.

Pari tyyppiä suostui nostamaan päätään vedestä. Nyt olisin kaivannut kipeästi mun 70-300mm:n putkea. Se tuottaa terävämpää kuvaa. No, jatkossa se pitää ottaa mukaan arsenaaliin. Se on ehdoton perhosten kuvaamisessakin.


Ihan ei kuitenkaan tyhjin käsin tarvinut lähteä. Sammakot ovat söpöjä.  Ne olivat ehtineet kuteakin jo isoja lauttoja sammakonkutua. Jotenkin mielikuva, että tavallisesti tässä vaiheessa oltaisiin parin viikon kuluttua. Voi, kun pääsisi pian niitä uudestaan kuvaamaan.Kommentit

Sirpa sanoi…
Ihanat kuvat kurnuttajista!

Pienet sammakot, pienet sammakot...Vaikka eivät nämä niin pieniltä näytä, mutta söpöilta kuiteskin :)
Kirsti sanoi…
Sammakot ne lystikkäitä on :)
seita sanoi…
Hauskannäköisiä mulkosilmiä. Hyvät kuvat.
Katinka sanoi…
Voi miten upeita kuvia jälleen. Tuo kuva jossa oli monta sammakkoa oli aivan i h a n a ! Minäkin pääsin kuvaamaan sammakkoa pääsiäisenä =).
Kirlah sanoi…
Hauskoja sammakoita. Kivannäköinen tuo vesikin ekassa kuvassa. Kuin hienon hieno silkkikangas.
Intianminttu sanoi…
Se kuva, missä näkyy monta sammakkoa, on aivan huisin hieno!
Vikki sanoi…
Hienot otokset. En ole muuten koskaan päässyt kuvaamaan tätä kututapahtumaa.
Gunilla Bäck sanoi…
Ihanat kuvat sammakoista! Viime vuonna kuvasin sammakoita huhtikuun lopulla.