Uimahallin rannassa hanhiaKaksi kanadanhanhea rakastuneen näköisenä uiskenteli.


Yhteiskuvaa yritin monesti, mutta ne eivät vaan onnistuneet. Teitin täytyy vaan luottaa mun sanaan, että pariskunta oli.


Kaksi vanhempaa leidiä oli sauvakävelyllä ja pysähtyivät ihastuneena rantaan. "Katso joutsenia!", "Eiku sorsia!"...."Hanhia ne onkin!" Onneksi muutkin välillä sekoilee näiden lajien kanssa.


Näitä lintuja kohtaan tunteet ovat hyvin kaksijakoiset. Uimarannat ovat taas pian kakittu. No, mä vaan ihailen näitä isoja tipuja kun en omista omaa rantaa ja en käytä myöskään julkisia uimarantoja. Osaan kyllä uida, mutta uiminen kylmässä vedessä ei kiinnosta. Eikä yleensä Suomen kesä lämmitä vesiä tarpeeksi. Aamuisin kyllä tuossa lähiuimarannalla poika kävi keräämässä isoon roskasäkkiin enimmät kököt, mutta eihän niitä kaikkia saa pois ja kun linnut tulivat rantaan syömään ruohoa, niin toisesta päästä tuli lisää lannoitetta.

Tulipas paljon kuvattua muutamassa päivässä lintuja. No, ötökkäkautta odotellessa nautitaan näistä. Milloin nuo silkkiuikut tulevat?  Vanajavesi on täysin sula, mutta Alajärvi on ihan jäässä. Rannassa oli pieni parin metrin alue sulaa. Härkälinnut ja kuikat...ja tietty kurjet! Oliskohan ne tulleet Hattelmalanjärvelle. Mahtavaa!!Kommentit

Gunilla Bäck sanoi…
Hanhet ovat komeita, mutta kyllähän ne myös sotkevat. Minua ei sinäänsä häiritse kun en käy uimarannalla enkä puistossa piknikillä.
Sussi sanoi…
Ihmiset itse saastuttavat ja sotkevat luontoa niin paljon, että siihen verrattuna hanhien sotkut ovat pientä.

Helsingin kaupungin puutarhuri totesi kaivopuistossa viihtyvistä hanhista osuvasti, että yhtäläinen oikeus hanhillakin on olla puistossa ja rannoilla.
Kivipellon Saila sanoi…
Upeita kuvia! meillä näkyy hanhia vain ylilennon aikana joten haittaa niistä ei ole, upeita lintuja. Olen kyllä kuullut että kakkivat rantoja ilkeästi...mutta täytyyhän niidenkin joskus rannalle päästä ainakin syömään. Neuvoin tosin miniälle, että matala risuaita voisi vähän estää jotta ranta pysyisi puhtaampana, parempi sekin kuin naapurin vapaana juokseva koira.
Katinka sanoi…
Ihania kuvia hanhista. Minäkin pidän niistä siitäkin huolimatta, että jättävät jälkeensä rannoille melkoisen määrä tavaraa =D. Vaan luonto on luonto. Sinulla on muuten aivan ihana kuva tällä hetkellä blogisi bannerissa!