Iltamakrot nro 2

Nurmitähkälude, naaras

Aiheuttaa hieman ihmetystä ainakin joissakin piireissä, että nainen haluaa kuvata ötököitä! 


Minusta siinä ei ole mitään ihmeellistä kun tiedän monta naiskuvaajaa, jotka kesällä kääntävät objektiivin hyönteismaailmaan. Tiesin oman innostukseni jo ennen kamerahankintaa! En tosin heti raaskinut ostaa makroputkea. 


Olisi varmaan upeaa päästä kuvaamaan ötököitä Euroopan ulkopuolelle. Tosin tietty joka kesä löytyy muutama itselle uusi laji ihan näistä kotipuskistakin. Sekin siinä viehättää. Lisäksi samojenkin lajien kuvaaminen innostaa aina vaan, sillä ne ovat eri asennoissa, kasveissa tai kuva muuten on parempi kun toinen otos.


Makrojen kuvaaminen on kohtuullisen vaikeaa. Siinä on joitakin muuttujia, joille et voi mitään kuten esim. tuuli. Silloin kuvaaminen on todella hankalaa tai jopa mahdotonta. Valoakin tarvitaan ja olen harkinnut välillä lisävalon ostoa, mutta ei oo vielä toteutunut. Tietysti tarvitaan niitä ötököitä ja tänä kesänä niitä on tosi vähän. Jos vielä ötököitä löytääkin, täytyy oppia myös niiden tapoja ja käytöstä. Missä kasveissa ne viihtyvät ja mihin aikaan on minkäkin lajin sesonki. 
Pitää olla vakaa käsi, tuntea kameransa ja objektiivinsa. Sitä iloisempi sitten onkin kun saa omasta mielestään kelvollisen kuvan. 

Makrokuvauksessa helposti pystyy toteamaan, että homma menee eteenpäin ja kehittyy.  Monessa muussa kuvauksen lajissa se on paljon vaikeampaa,usein makukysymys! Ötökät eivät tee mitään pyynnöstä ja niitä saa siis väijyä tosissaan. Eivätkä ne jää useinkaan odottelemaan, jos sun kamera-asetukset eivät oo kunnossa. Sinne meni ja bye-bye!! 

Niittymartikas

Kommentit

Äityli-Mummo sanoi…
Tol yhel ötökäl samanäköne panssari ku kilpikonnal :)
Häivähdys sanoi…
Olenkon ihaillut tekniikkaasi! Kuvat ovat teräviä ja kauniita.
Kuvakehrääjä sanoi…
Hienoja kuvia! Varsinkin leppäkerttukuvista tykkään.
Hyviä ja tarkkoja kuvia saat kyllä otettua!
Huopalintu sanoi…
Kivoja, tuttuja asioita makrokuvauksesta. Olin vanhempieni luona eilen ja kuvasin siellä kesän ekat perhoset, olin aivan innoissani :)